בריוש הוא מאפה שמרים רך ועשיר, עם ניחוח נפלא של חמאה. לכבוד חנוכה שלחתי את הבצק לסיר הטיגון במקום לתנור, והתקבלו סופגניות טעימות להפליא.

מרכיבים (24 סופגניות)

לבצק
  • 6 כוסות (840 גרם) קמח (רצוי קמח לחם)
  • 3/4 1 כוסות (420 מ"ל) חלב
  • 140 גרם (3/4 כוס פחות 1 כף) סוכר
  • 2 ביצים בגודל M
  • 30 גרם (3 כפות) "שמרית"
  • 10 גרם (1 כף) משפר אפייה (נמכר באריזה משותפת עם "שמרית")
  • 2 כפיות מלח
  • 125 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

לטיגון ולמילוי
  • שמן
  • ריבה
  • אבקת סוכר

אופן ההכנה

  1. מתקינים במיקסר את וו הלישה. שמים בקערת המיקסר את כל מרכיבי הבצק, למעט החמאה והמלח, ולשים במהירות נמוכה כ-5 דקות.
  2. מוסיפים את המלח, מגבירים למהירות גבוהה ולשים 2 דקות נוספות.
  3. מוסיפים את החמאה וממשיכים בלישה מהירה עד שהחמאה נטמעת לחלוטין בבצק. בסוף הלישה הבצק צריך להיות רך אך לא דביק. אם הוא קשה מדי, הוסיפו לו בהדרגה חלב, תוך כדי לישה, עד שיגיע למרקם הנכון. אם הוא רך מדי, הוסיפו לו בהדרגה קמח.
  4. מקמחים קערה ומעבירים אליה את הבצק. מכסים היטב ומתפיחים כחצי שעה.
  5. מניחים נייר אפייה על מגש ומשמנים אותו.
  6. יוצרים מהבצק כדורים במשקל 70 גרם ומניחים אותם במגש (אם אין לכם משקל, חלקו את הבצק לשניים, לאחר מכם חלקו כל מחצית לשניים וחוזר חלילה עד שתקבלו 24 גושי בצק).
  7. מתפיחים את כדורי הבצק 60-30 דקות, עד שנפחם מוכפל.
  8. מחממים שמן לטמפרטוה של 150 מעלות. מניחים בזהירות את הסופגניות בשמן כאשר חלקן העליון המעוגל פונה כלפי מטה. מטגנים כ-3 דקות מכל צד, עד להזהבה.
  9. מצננים היטב, ממלאים בריבה ומפזרים מעל אבקת סוכר.