מרכיבים (2 תבניות תנור)

  • 30 גרם (3 כפות) גרעיני פשתן
  • 50 גרם (1/2 כוס) גרעיני חמנייה
  • 50 גרם (1/2 כוס) גרעיני דלעת
  • 600 גרם (1/4 4 כוסות) קמח מלא
  • 30 גרם (1/4 כוס) שומשום מלא
  • 250 גרם חמאה
  • 15 גרם (3/4 כף) מלח
  • 170 מ''ל (2/3 כוס) מים חמימים
  • 50 מ''ל (1/4 כוס) שמן זית

לציפוי
  • 1 ביצה טרופה
  • שומשום ו/או קצח

אופן ההכנה

  1. משרים את הפשתן, גרעיני החמנייה וגרעיני הדלעת כחצי שעה בקערת מים פושרים.
  2. מחממים את התנור ל-210 מעלות.
  3. מערבבים את הקמח והשומשום.
  4. מתקינים במיקסר את וו הגיטרה, ומעבדים את החמאה והמלח עד שמתקבל מרקם משחתי.
  5. מוסיפים את הקמח והגרעינים ומעבדים כמה שניות, עד שהם נטמעים בחמאה.
  6. מוסיפים את המים ואת שמן הזית ומעבדים מעט ככל האפשר, רק עד שהבצק אחיד (עיבוד יתר יפגע בפריכות הקרקרים).
  7. מכסים בפלסטיק נצמד ונותנים לבצק לנוח כחצי שעה.
  8. מרדדים מחצית מהבצק בין שני ניירות אפייה לעובי של כ-1 מ"מ.
  9. מניחים בתבנית, מסירים את הנייר העליון, ומברישים את הבצק בביצה. מפזרים מעל שומשום ו/או קצח.
  10. חותכים בעדינות את הבצק לריבועים או עיגולים בגודל הרצוי.
  11. חוזרים על סעיפים 10-8 עם המחצית השנייה של הבצק.
  12. אופים כ-15 דקות במצב טורבו, עד שהבצק משחים (אם אופים ללא טורבו רצוי לאפות כל תבנית בנפרד).

  • ליהי בקר היא הקונדיטורית הראשית של בית הקפה-קונדיטוריה בייקברי בתל אביב