מרכיבים (2 תבניות תנור)
- 30 גרם (3 כפות) גרעיני פשתן
- 50 גרם (1/2 כוס) גרעיני חמנייה
- 50 גרם (1/2 כוס) גרעיני דלעת
- 600 גרם (1/4 4 כוסות) קמח מלא
- 30 גרם (1/4 כוס) שומשום מלא
- 250 גרם חמאה
- 15 גרם (3/4 כף) מלח
- 170 מ''ל (2/3 כוס) מים חמימים
- 50 מ''ל (1/4 כוס) שמן זית
- 1 ביצה טרופה
- שומשום ו/או קצח
אופן ההכנה
- משרים את הפשתן, גרעיני החמנייה וגרעיני הדלעת כחצי שעה בקערת מים פושרים.
- מחממים את התנור ל-210 מעלות.
- מערבבים את הקמח והשומשום.
- מתקינים במיקסר את וו הגיטרה, ומעבדים את החמאה והמלח עד שמתקבל מרקם משחתי.
- מוסיפים את הקמח והגרעינים ומעבדים כמה שניות, עד שהם נטמעים בחמאה.
- מוסיפים את המים ואת שמן הזית ומעבדים מעט ככל האפשר, רק עד שהבצק אחיד (עיבוד יתר יפגע בפריכות הקרקרים).
- מכסים בפלסטיק נצמד ונותנים לבצק לנוח כחצי שעה.
- מרדדים מחצית מהבצק בין שני ניירות אפייה לעובי של כ-1 מ"מ.
- מניחים בתבנית, מסירים את הנייר העליון, ומברישים את הבצק בביצה. מפזרים מעל שומשום ו/או קצח.
- חותכים בעדינות את הבצק לריבועים או עיגולים בגודל הרצוי.
- חוזרים על סעיפים 10-8 עם המחצית השנייה של הבצק.
- אופים כ-15 דקות במצב טורבו, עד שהבצק משחים (אם אופים ללא טורבו רצוי לאפות כל תבנית בנפרד).
- ליהי בקר היא הקונדיטורית הראשית של בית הקפה-קונדיטוריה בייקברי
בתל אביב