(צילום: אסנת לסטר)
(צילום: אסנת לסטר)

השנה אני לא מכינה סופגניות – בפעם האחרונה שעשיתי את זה נשרף לי הבית. אבל בכל זאת צריך משהו לחנוכה, כך שדונטס יהיו גם יהיו. נכון, בעצם מדובר בסוג של סופגנייה, אבל כנראה שהצורה השונה עושה את ההבדל הפסיכולוגי. את הסופגניות הרגילות אקנה.

אל תירתעו מהעובדה שבצק הדונטס מכיל תפוחי אדמה: לא מרגישים את הטעם – אבל את המרקם המדהים שהם יוצרים בהחלט מרגישים. רק קחו בחשבון שהתפחת הבצק נמשכת 8 שעות.

המתכון הוא של אמו של אלי קפלן מעמיעד, שנולדה בארצות הברית.

עוד בערוץ האוכל:

ארבע לביבות מקוריות בלי תפוחי אדמה

שש קציצות מרחבי העולם, שיגוונו לכם את ארוחות היום-יום

להכין סופגניות כמו בקונדיטוריה: מדריך מצולם

דונטס עם מחית תפוחי אדמה

לבצק

2 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים

1/2 1 כוסות ממי בישול תפוחי האדמה

130 גרם חמאה או מרגרינה

2/3 כוס סוכר

2 ביצים

1 כפית מלח

1/2 1 כפות שמרים יבשים (או כחצי חבילה שמרים טריים או "שמרית")

7-6 כוסות קמח

שמן לטיגון עמוק

לציפוי

3/4 1 כוסות אבקת סוכר

1/4 כוס חלב או מים בטמפרטורת החדר

1/2 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה

1. מבשלים את תפוחי האדמה במים עד שהם רכים. מסננים את הנוזלים, אך שומרים מהם 1/2 1 כוסות.

2. מועכים את תפוחי האדמה למחית חלקה, ומניחים לה להצטנן לטמפרטורת החדר.

3. שמים בקערה כוס ממחית תפוחי האדמה. מוסיפים את החמאה (או המרגרינה), הסוכר, הביצים והמלח, ומערבבים היטב.

4. מערבבים את השמרים עם מי בישול תפוחי האדמה, ומוסיפים אותם לתערובת תפוחי האדמה.

5. מוסיפים לקערה את הקמח בהדרגה – בכל פעם מוסיפים חלק ממנו ומערבבים עד שהוא נבלע בתערובת. מפסיקים להוסיף את הקמח כשמתקבל בצק גמיש, אך לא דביק.

6. לשים את הבצק במשך 15-10 דקות.

7. משמנים קערה ומניחים בה את הבצק. מכסים בפלסטיק נצמד ניילון ומכניסים למקרר ל-8 שעות לפחות.

8. מקמחים קלות את משטח העבודה ומניחים עליו את הבצק. לשים אותו מעט, ואם הוא דביק מדי מוסיפים לו מעט קמח.

9. מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כ-1 ס"מ.

10. קורצים מהבצק עיגולים באמצעות כוס, ומוציאים ממרכזם עיגול קטן בעזרת פקק. את העיגולים הקטנים אפשר לשמור ולטגן יחד עם הדונטס.

11. מתפיחים עד שהדונטס מכפילים את נפחם (כחצי שעה).

12. בזמן שהדונטס תופחים מכינים את הציפוי: פשוט מערבבים את אבקת הסוכר, החלב (או המים) ותמצית הווניל. מעבירים את התערובת לקערה שטוחה, שאפשר יהיה לטבול בה את הדונטס.

13. מחממים שמן לטיגון עמוק לטמפרטורה של 170 מעלות. מטגנים את הדונטס מכל צד עד להזהבה, ומעבירים לרגע לצלחת עם נייר סופג. טובלים מיד בתערובת הציפוי.

אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת , המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00