מרכיבים (5 מנות)

  • 1 כוס תוכן של פרי פסיפלורה (מתקבל מ-10-8 פירות)
  • 2 כפות סוכר
  • 4 כוסות (1 ליטר) מיץ תפוזים סחוט טרי
  • 200 גרם פילטים של תפוזים (פלחים מבשר הפרי ללא הקליפה החיצונית וללא הקליפה הפנימית השקופה)
  • 200 גרם פילטים של אשכוליות
  • 1 קופסה (400 גרם) סורבה אשכוליות אדומות
  • 5 עלי נענע

אופן ההכנה

  1. שמים בסיר קטן את הפסיפלורה והסוכר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כמה דקות עד שהסוכר נמס לגמרי. מסירים מהכיריים.
  2. מוסיפים לסיר את מיץ התפוזים, מערבבים ומאחסנים במקרר 5 שעות לפחות.
  3. מסדרים בקעריות מרק את פילה התפוזים והאשכולית בכמויות שוות. יוצקים מעל את המרק הקר. מניחים בכל קערה כדור סורבה, מעטרים בעלה נענע ומגישים מיד.