עוגה נימוחה ועסיסית עם חמצמצות רעננה של תפוז. שימו לב: יש להתחיל בהכנה יום מראש.

מרכיבים (תבנית קפיץ בקוטר 24 ס"מ)

לעוגה

  • 350 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
  • 300 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
  • 2 כפות ליקר תפוזים או ברנדי
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 6 ביצים, מופרדות
  • 3 כפות (50 גרם) שקדים מולבנים, טחונים גס

לרוטב
  • 1 כוס (240 מ"ל) מיץ תפוזים טרי
  • קליפה מגוררת מתפוז אחד
  • 2 כפות ליקר תפוזים או ברנדי
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 2 כפות סירופ מייפל

אופן ההכנה

העוגה
  1. מחממים את התנור ל-150 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים אותה היטב.
  2. שמים בסיר את השוקולד, החמאה, הליקר ומחצית מכמות הסוכר. ממיסים על להבה קטנה, תוך בחישה, עד שמתקבל קרם אחיד.
  3. מכבים את הלהבה ומוסיפים את החלמונים בהדרגה, תוך בחישה מהירה (חשוב לבחוש כל הזמן, כדי שהחלמונים לא יהפכו לחביתות).
  4. שמים את החלבונים עם הסוכר שנותר בקערת המערבל ומקציפים לקצף רך.
  5. יוצקים את קרם השוקולד אל הקצף ומערבבים בתנועות קיפול עדינות.
  6. מפזרים על התערובת את השקדים הטחונים ומערבבים בעדינות.
  7. יוצקים לתבנית ואופים שעה ועשר דקות.
  8. מכבים את התנור ומשאירים בתוכו את העוגה במשך 20 דקות נוספות.
  9. מוציאים את העוגה מהתנור, מצננים לטמפרטורת החדר ומאחסנים במקרר למשך לילה או שמונה שעות לפחות.
  10. משחררים את העוגה מדופן התבנית והופכים אותה על צלחת הגשה.

הרוטב
  1. שמים בסיר קטן את מיץ התפוזים, קליפת התפוז המגוררת, הליקר, הסוכר וסירופ המייפל, ומביאים לרתיחה תוך בחישה.
  2. ממשיכים להרתיח על להבה גדולה, בלי לבחוש, כ-8-7 דקות - עד שהרוטב מתאדה מעט ומסמיך

ההגשה
  1. חותכים את העוגה למשולשים קטנים, ומניחים בצלחות הגשה. יוצקים לצד כל פרוסה כף מרוטב התפוזים.