מרכיבים (כ-25 פחזניות)

לפחזניות

  • 300 גרם (2 כוסות ועוד 2 כפות) קמח
  • 500 מ"ל (2 כוסות ועוד 2 כפות) מים
  • 100 מ"ל (1/2 כוס פחות 4 כפיות) שמן
  • 100 גרם מרגרינה או חמאה
  • 60 גרם (1/4 כוס ועוד 1 כף) סוכר
  • 5 ביצים טרופות

למילוי

  • 1/2 כוס שמן זית
  • 2 בצלים גדולים קצוצים
  • 400 גרם פטריות חתוכות – אפשר גם מקופסת שימורים, זה בסדר
  • 100 גרם (כוס דחוסה) שמיר קצוץ
  • 50 גרם פירורי פלאפל להכנה מהירה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

הפחזניות

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים 2 תבניות גדולות בנייר אפייה ומשמנים אותו מעט.
  2. מתקינים במיקסר את וו הגיטרה. שמים את הקמח בקערת המיקסר.
  3. שמים בסיר את המים, השמן, החמאה והסוכר. מביאים לרתיחה תוך ערבוב.
  4. יוצקים את הנוזל הרותח לקערת המיקסר ומערבלים במהירות בינונית עד שמתקבל בצק אחיד וחלק (חשוב לצקת את הנוזל לקערה כשהוא רותח – זה חיוני להצלחת הבצק).
  5. מוסיפים בהדרגה את הביצים לקערה - בכל פעם מוסיפים כף אחת ומערבלים עד שהביצה נבלעת לחלוטין בבצק. ההדרגתיות חשובה, כי כדי שהבצק יצליח חייבים לעצור את הוספת הביצים כשהוא מגיע למרקם מדויק – לא יבש מדי ולא רטוב מדי. איך יודעים שכמות הביצים שהוספנו מדויקת? ממלאים כף בבצק, הופכים אותה על צדה ומכים אתה בדופן הקערה. אם הבצק נופל ומשאיר על הכף "טיפה" גדולה ומשולשת – הבצק מוכן, ולא צריך להוסיף לו עוד ביצים.
  6. מעבירים את הבצק לשקית זילוף בעלת צנתר גדול (אם אין לכם שקית זילוף, העבירו את הבצק לשקית ניילון וחתכו באלכסון את אחת הפינות שלה).
  7. מזלפים בתבניות תלוליות בגודל של כדור פינג פונג בערך. חשוב שתלוליות הבצק יהיו מרוחקות כ-5 ס"מ זו מזו, כי הן יתפחו בזמן האפייה.
  8. אופים 40-35 דקות, עד שהפחזניות מזהיבות. חשוב מאוד: אסור לפתוח את התנור ב-25 הדקות הראשונות של האפייה – זה יגרום לפחזניות לצנוח ולאבד את כל האווריריות שלהן!

המילוי

  1. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד שהוא הופך לשקוף.
  2. מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן עוד כמה דקות. מערבבים מדי פעם.
  3. מוסיפים את שאר המרכיבים ומטגנים עוד 2 דקות.
  4. מילוי הפחזניות: חותכים את הפחזניות לרוחבן. מניחים מהמילוי במחצית התחתונה שלהן ומכסים במחצית העליונה.

  • מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהגשת אסנת לסטר