מרכיבים (כ-25 פחזניות)

לפחזניות

  • 300 גרם (2 כוסות ועוד 2 כפות) קמח
  • 500 מ"ל (2 כוסות ועוד 2 כפות) מים
  • 100 מ"ל (1/2 כוס פחות 4 כפיות) שמן
  • 100 גרם מרגרינה
  • 60 גרם (1/4 כוס ועוד 1 כף) סוכר
  • 5 ביצים טרופות

למילוי

  • 1/4 כוס שמן
  • 3 בצלים פרוסים
  • 1/3 כוס שמן
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון
  • 1/2 ק"ג כבד עוף
  • 1 כפית מלח
  • 2 ביצים טרופות
  • 200 גרם פירורי פלאפל להכנה מהירה
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה

הפחזניות

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים 2 תבניות גדולות בנייר אפייה ומשמנים אותו מעט.
  2. מתקינים במיקסר את וו הגיטרה. שמים את הקמח בקערת המיקסר.
  3. שמים בסיר את המים, השמן, החמאה והסוכר. מביאים לרתיחה תוך ערבוב.
  4. יוצקים את הנוזל הרותח לקערת המיקסר ומערבלים במהירות בינונית עד שמתקבל בצק אחיד וחלק (חשוב לצקת את הנוזל לקערה כשהוא רותח – זה חיוני להצלחת הבצק).
  5. מוסיפים בהדרגה את הביצים לקערה - בכל פעם מוסיפים כף אחת ומערבלים עד שהביצה נבלעת לחלוטין בבצק. ההדרגתיות חשובה, כי כדי שהבצק יצליח חייבים לעצור את הוספת הביצים כשהוא מגיע למרקם מדויק – לא יבש מדי ולא רטוב מדי. איך יודעים שכמות הביצים שהוספנו מדויקת? ממלאים כף בבצק, הופכים אותה על צדה ומכים אתה בדופן הקערה. אם הבצק נופל ומשאיר על הכף "טיפה" גדולה ומשולשת – הבצק מוכן, ולא צריך להוסיף לו עוד ביצים.
  6. מעבירים את הבצק לשקית זילוף בעלת צנתר גדול (אם אין לכם שקית זילוף, העבירו את הבצק לשקית ניילון וחתכו באלכסון את אחת הפינות שלה).
  7. מזלפים בתבניות תלוליות בגודל של כדור פינג פונג בערך. חשוב שתלוליות הבצק יהיו מרוחקות כ-5 ס"מ זו מזו, כי הן יתפחו בזמן האפייה.
  8. אופים 40-35 דקות, עד שהפחזניות מזהיבות. חשוב מאוד: אסור לפתוח את התנור ב-25 הדקות הראשונות של האפייה – זה יגרום לפחזניות לצנוח ולאבד את כל האווריריות שלהן!

המילוי

  1. מחממים מעט מהשמן במחבת ומטגנים את הבצלים עד שהם מזהיבים. מתבלים במלח ובפלפל ושומרים בצד.
  2. מפזרים מלח על הכבדים וצולים אותם בגריל (או בחלקו העליון של התנור, כשהוא פועל במצב גריל) עד שהם מבהירים מכל הצדדים.
  3. מחממים במחבת את יתרת השמן.
  4. טובלים את הכבדים בבלילת הביצים, מצפים בפירורי הפלאפל ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה קלה.
  5. מילוי הפחזניות: חותכים את הפחזניות לרוחבן. מניחים במחצית התחתונה של כל אחת מהן כבד ובצל מטוגן ומכסים במחצית העליונה.

  • מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהגשת אסנת לסטר