מי המציא את האריזה הזאת? מי??!! (צילום: shutterstock)
מי המציא את האריזה הזאת? מי??!! (צילום: shutterstock)

נכון, שאלה יהיו הצרות שלנו, אבל בכל זאת – במטבח מתרחשים כל הזמן דברים קטנים לכאורה, שיכולים לשגע גם את האדם הכי רגוע בעולם. הנה 30 כאלה, ואני בטוחה שאתם יכולים להוסיף להם עוד הרבה – אתם מוזמנים לשחרר קיטור בטוקבקים שלמטה.

עוד בערוץ האוכל:

קציצות מקוריות שיגוונו לכם את ארוחות היום-יום

מרק כתום עם חומוס: עשיר ומהיר

מוס שוקולד פרווה, אבל מושחת

הכי מעצבן בבישול

להאמין להערכת הזמן במתכונים: בהרבה מתכונים כתוב כמה זמן אמורה להימשך ההכנה שלהם – אבל איכשהו, זה תמיד לוקח פי שלושה זמן. וזה עוד לפני שטיפת הכלים.

אחותכם מתכון מהיר (צילום: shutterstock)
אחותכם מתכון מהיר (צילום: shutterstock)

להיתקע עם עודפים בגלל מתכון: יש מתכונים עם כמויות שלא מתאימות כל כך לגודל האריזות בחנויות. נגיד, מתכון שצריך להשתמש בו ב-300 מ"ל שמנת מתוקה, כלומר קצת יותר ממכל אחד. אז מה אני אמורה לעשות עכשיו עם מה שנשאר מהמכל השני?

לשכוח דברים על הטוסטר אובן: מה לעשות, כשהטוסטר ניצב על משטח העבודה הוא מחלטר לפעמים גם בתור מדף. ואז, כשמחממים אותו יום אחד מריחים פתאום פלסטיק שרוף – ואז נזכרים ששכחנו שהנחנו עליו את המשקל הדיגיטלי שקנינו לפני שבועיים ב-200 שקל.

לגלות שהכלי שאתה צריך בדיוק עכשיו נמצא בתחתית ערימת הכלים בכיור.

מישהו ראה את המסחטה? (צילום: shutterstock)
מישהו ראה את המסחטה? (צילום: shutterstock)

לגלות שאתה היחיד מבין עשרת אורחיך שחושב שהעוף בסגנון אפריקאי עם עגבניות ובוטנים שעמלת עליו זה טעים, או אפילו אכיל.

לארח אנשים שלא מספרים לך שהם אלרגים למשהו או צמחונים "כדי לא להטריח אותך".

לחתוך עם סכינים קהות.

לגלות שרסק העגבניות היה עבש רק אחרי שהוספת אותו לסיר.

ללכת לסופר ולגלות שכל הבצלים נורא קטנים.

להתחיל לבשל ורק אז לגלות ששכחת לקנות את אחד המרכיבים.

לא ירגישו שנשפכה לי למרק חצי כוס קארי, נכון? (צילום: shutterstock)
לא ירגישו שנשפכה לי למרק חצי כוס קארי, נכון? (צילום: shutterstock)

לגלות בדיעבד שהתבנית הקפיצית לא אטומה מספיק כדי להחזיק בלילה של עוגת שוקולד, שעכשיו נוזלת על כל השיש.

להשתמש בתבלינים שלא יוצאים ולא יוצאים מהקופסה - ואז נשפכים פתאום בכמויות.

לשים בטעות בעוגה מלח במקום סוכר.

להתחיל לבשל לפי מתכון, ולגלות באמצע ששכחו לכתוב בהוראות ההכנה מה עושים עם חלק מהמרכיבים.

להתחיל לבשל לפי מתכון, ולגלות באמצע שמי שכתב אותו חשב שאנחנו שפים מקצועיים ולא טרח להסביר כל מיני דברים (להפוך את הסוכר לקרמל? בכיף, אבל איך לעזאזל?)

רגע, זה סוכר או מלח? (צילום: shutterstock)
רגע, זה סוכר או מלח? (צילום: shutterstock)

לקרוא מתכונים מפורטים מדי: אם במתכון משתמשים בסוכר, לא חייבים לבלבל אותנו עם כל האלטרנטיבות ולכתוב שאפשר להחליף אותו בסוכר חום, סוכרזית או סוכר קנים מברזיל.

לגלות אינסוף שגיאות כתיב בספר בישול: שף יקר, אם החלטת לכתוב ספר, אנא קח עורך לשוני שיעשה הגהה לטקסטים שלך.

להכין שלושה מאכלים במקביל, ולעשות טעויות בגלל חוסר ריכוז.

הכי מעצבן במוצרי מזון

לפתוח (ולסגור) אריזות גבינה צהובה: קודם כל, איך בכלל פותחים אותן? כתוב לשבור בפינה, אבל רק הציפורן שלי נשברת, ואין לי יותר ציפורניים כדי לנסות. ואז מסומן היכן לקלף, אך מעולם לא הצלחתי לקלף אפילו שנורא השתדלתי. אבל הכי מעצבן זה שכתוב שזו אריזה נסגרת לשימוש רב-פעמי. אם זה ככה, למה הפלסטיק אף פעם לא נדבק בחזרה?

לפתוח קופסאות שימורים עם טבעת משיכה: קודם כל, קשה להרים את הטבעת. אחרי שמצליחים (עם סכין, או שמחליטים לשבור ציפורן) צריך למשוך את הטבעת כדי לפתוח את הקופסה. אבל יוק, הטבעת ניתקת ונשארת ביד. אפשר להציע למישהו נישואים עם הטבעת, אבל לא לפתוח את הקופסה. ונגיד שהטבעת כן נשארה מחוברת למכסה, אז הוא בחיים לא נפתח בקלות עד הסוף. תמיד מושכים ומושכים, עד שטראח – הוא ניתק בכוח וכל תכולת הקופסה נשפכת, או משפריצה לנו על הבגדים.

תתכוננו לצונאמי של טונה (צילום: shutterstock)
תתכוננו לצונאמי של טונה (צילום: shutterstock)

לפרוץ את סגירת הפלסטיק של בקבוקי השמן והחומץ: מתחת לפקק יש מכסה פלסטיק עם שתי טבעות קטנות, שצריך להסיר לפני השימוש הראשון. הבעיה היא שהרבה פעמים מושכים בטבעת ומושכים – ואז היא נקרעת בעוד שהמכסה נשאר במקומו. אז מה עכשיו? איך פותחים את הבקבוק? וכשהיא כן יוצאת – הרבה פעמים הוא עושה זאת אגב התזת טיפות שמן או חומץ על הבגדים שלנו.

להסיר את יריעת הפלסטיק שאוטמת מוצרי מזון: בהרבה מוצרים מסתתרת מתחת למכסה יריעת פלסטיק או אלומיניום שצריך להסיר לפני השימוש הראשון. אפשר למצוא אותה במוצרי חלב, סלטים מוכנים, רטבים – וזו רשימה חלקית בלבד. כדי לפתוח את האריזה צריך למשוך בלשונית, אבל היא מחליקה, או קטנה מדי, או מקופלת כך שאי אפשר לראות אותה. ואז, כשמצליחים סוף סוף למשוך – היריעה נקרעת רק באופן חלקי, והשאר נשאר דבוק לאריזה. ועוד לא דיברתי על אריזות שבהן בכלל אין לשונית.

לפתוח אריזות מחוברות של יוגורטים ומעדני חלב: בכל פעם אני אומרת לעצמי שהפעם אפריד אותן בלי שייפתחו לי שתיים ביחד. אבל בשניים מתוך כל שלושה ניסיונות נפתחות לי שתי אריזות, ואני הרי רוצה להשתמש רק באחת. אז מכסים, מדביקים, שמים ניילון נצמד... עכשיו אני קונה מעדני חלב רק אחרי שהפרדתי אותם בסופר!

כבר יותר קל להפריד תאומים סיאמים (צילום: shutterstock)
כבר יותר קל להפריד תאומים סיאמים (צילום: shutterstock)

להיאבק בשקיות של מוצרי מזון: מי שניסה לפתוח שקית של שקדי מרק או חטיפים יודע שאין סיכוי שהתכולה תישאר בתוך השקית. צריך להפעיל כוח, ואז השקית נפתחת בהפתעה וחצי ממה שבתוכה עף החוצה. אז יצרנים יקרים - תגידו ישר לגזור, ואל תסמנו כל מיני קווקווים.

לפתוח שקיות חלב: איכשהו תמיד גוזרים את הפינה בזווית לא נכונה, ובכל פעם שמנסים למזוג מהן חלב הוא נוזל בכיוונים לא צפויים ונשפך על משטח העבודה. ואם כבר שקיות חלב: למה בחנות הן תמיד נחות בתוך מיכל מלא בחלב חמוץ שנשפך לפני מי יודע כמה זמן מאחת מאחיותיהן?

תכינו סמרטוט (צילום: shutterstock)
תכינו סמרטוט (צילום: shutterstock)

לפתוח בקבוק של שתייה תוססת בלי לדעת שהוא נפל למישהו לפני כן, ולחטוף שפריץ נוראי על כל הבגדים ועל הרצפה.

לפתוח קרטון ביצים ולגלות שכמה מהן דבוקות לאריזה.

הכי מעצבן מסביב לאוכל

להתעסק עם פלסטיק נצמד: כמה פעמים הוא החליט להיקרע לכם באמצע המשיכה, להתגלגל ככה קרוע ואחר כך לאלץ אתכם לגזור, לחתוך וליישר קו? לא רוצה פטנטים של להכניס לפריזר – ובכלל, לא תמיד הגליל יכול להיכנס לשם. רוצה פלסטיק נצמד שמתפקד בדיוק כמו שצריך ולא מחליט בעצמו איפה להיקרע. וכל הדברים האלה נכונים גם לגבי נייר אלומיניום.

בבקשה אל תיקָרע בבקשה אל תיקָרע בבקשה אל תיקָרע בבקשה אל תיקָרע (צילום: איתמר צוקרמן)
בבקשה אל תיקָרע בבקשה אל תיקָרע בבקשה אל תיקָרע בבקשה אל תיקָרע (צילום: איתמר צוקרמן)

לנסות לכסות כלי עם פלסטיק נצמד, ולגלות שהוא מסרב להיצמד.

לפתוח שקיות זבל: שיקום מי שהצליח למצוא את הצד הפתוח של השקית על הניסיון הראשון. מסובבים, מלקקים אצבע, ממשמשים - ותמיד זה הצד השני. מה קרה, אי אפשר לסמן את הצד הנכון?

תודה לכל אלה שעזרו לי להיזכר בכל הדברים: בתי קרן, החברים שלי, נעה נֶבַט ובישול בזול.

אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת , המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00