(צילום: ילנה ויינברג)
(צילום: ילנה ויינברג)

אין דבר מרגיז יותר מלמצוא קופסת שימורים חצי אכולה במקרר - זה לא המראה הכי מעורר תיאבון שיש. מצד שני, בו במקום מתעורר אצלי הצורך להכין מזה משהו. ולא רק זה, אלא שהצורך מתגבר כחלוף השעות - שהרי כל דקה שעוברת מקרבת את הקופסה לרגע שבו אפילו אני לא אוכל להציל אותה. במקרה הטוב, החתול הרעב באופן תמידי שגר בגינה יקבל את זה, ובמקרה הרע אנשוך שפתיים ואזרוק את חצי קופסת הפוטנציאל לשעבר לפח.

עוד בערוץ האוכל של Xnet:

מרק המינסטרונה המושלם: מדריך מפורט עם כל הטיפים

מרק דגים רוסי: כך מוציאים מקסימום טעם מדגים

מרק בצל עשיר ב-9 שקלים

הפעם זו היתה קופסת שעועית. מחציתה הראשונה נאכלה כמיטב המסורת הבריטית על לחם קלוי, ואילו מחציתה השנייה העיבה על שמחת יום שישי שלי. בבוקר יום שבת שקלתי לחזור שוב על הארוחה הבריטית (שהיתה די מוצלחת מבחינתי), אבל ניסיון לפרוס את הלחם הצביע על כך שהוא כבר לא במיטבו. תמיד עצוב לי לראות לחם שהכנתי מתייבש, אבל מצד שני זו סיבה מצוינת להכין מרק. ואילו הייתי איטלקייה, זה אפילו לא היה נראה לי מוזר: לחם בן כמה ימים הוא מקור בלתי נדלה למנות איטלקיות שטעמן לא פחות משובח מזה של לחם טרי עם חמאה.

לפיכך, היו לי כמה סיבות מצוינות להכין לצהריים ריבוליטה, מרק לחם ושעועית איטלקי. זמן ההכנה הקצרצר, האפשרות לנצל את רוב הירקות שבמקרר והיכולת של המרק הזה לגרום לתקופה הזאת להרגיש כמו חורף אמיתי הם פלוסים שמפצים על כך שהוא לא בדיוק נראה כמו מנת גורמה. אבל גם בלי להיראות כמו מנה שיצאה ממטבחו של שף עם כוכבי מישלן, המרק נאכל תוך מקסימום יומיים.

טיפ קטן: המרק טעים אף יותר למחרת.

מרכיבים (כ-4 מנות)

  • 3-2 פרוסות לחם ישן
  • כ-1 ליטר מרק עוף חם או מים חמים (כאן תמצאו מתכון של ציר עוף מהיר)
  • שמן זית איכותי
  • 1 בצל גדול
  • 1 גזר חתוך לקוביות קטנות
  • 1 סלרי חתוך לקוביות קטנות
  • 1 כרשה או קישוא חתוכים לקוביות קטנות (לא חייבים)
  • 1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
  • 1 עגבנייה מרוסקת או 2 כפות רסק עגבניות מדוללות ב-1/2 כוס מים
  • 1 חבילת עלי מנגולד, העלים והגבעולים קצוצים בנפרד, או 1/2 חבילת עלי תרד, קצוצים ללא הגבעולים
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 עלה דפנה
  • 4 ענפי טימין
  • 1/2 קופסה (כ-250 גרם) שימורי שעועית ברוטב עגבניות או שעועית לבנה מבושלת

אופן ההכנה

1. חותכים או קורעים את הלחם לפיסות גסות, ושמים בקערה. מרתיחים כוס ממרק העוף (או המים ויוצקים על הלחם. מניחים בצד.

2. מחממים במחבת מעט שמן זית. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להשחמה. מוסיפים את הגזר והסלרי וממשיכים לטגן כ-5 דקות, עד שהירקות מתרככים מעט.

3. מוסיפים את הכרשה (או קישוא), הפלפל האדום והעגבנייה המרוסקת. אם משתמשים בעלי מנגולד, מוסיפים גם את הגבעולים הקצוצים. מתבלים במלח, פלפל, עלה דפנה וטימין, ומבשלים כ-15 דקות, עד שהירקות מתרככים.

4. מוסיפים את המרק (או המים) ומערבבים. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-10 דקות.

5. מוסיפים את עלי המנגולד (או התרד) ואת השעועית.

6. מוסיפים גם את הלחם למרק (אם הוא הושרה במים, סוחטים אותו קודם). מערבבים היטב וממשיכים לבשל עוד כמה דקות על אש נמוכה.

7. טועמים, מתקנים תיבול ומוסיפים 4-3 כפות של שמן זית. מערבבים שוב ומגישים עם שמן זית ופלפל גרוס נוסף בצד.