מרכיבים (5-4 מנות, כ-10 יחידות)

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
  • 500 גרם בשר בקר, טחון פעמיים
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1/4 כפית אורגנו יבש
  • 1 כוס (250 מ"ל) עגבניות מרוסקות
  • 1 שן שום, קלופה וכתושה
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 1 חבילה (500 גרם) בצק עלים
  • עלים מ-2 גבעולי טימין טריים

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. יוצקים למחבת את שמן הזית ומחממים. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא מזהיב קלות.
  3. מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך ערבוב, עד שהוא משנה את צבעו. מתבלים במלח, בפלפל ובאורגנו. מסירים מהכיריים, מעבירים לכלי אחסון ומעבירים למקרר.
  4. מערבבים בקערה בינונית את העגבניות, השום ורסק העגבניות. מתבלים במלח ובפלפל.
  5. מקמחים קלות את משטח העבודה ומניחים עליו את בצק העלים. מרדדים את הבצק לעובי 4 מ"מ, וקורצים ממנו עיגולים בקוטר 10 ס"מ. מסדרים בתבנית.
  6. מורחים את עיגולי הבצק בשכבה דקה מרוטב העגבניות, מפזרים מהבשר ומעטרים בעלי הטימין.
  7. אופים כ-15 דקות, עד הזהבה. מגישים חם.