מרכיבים (4 מנות)

  • 600 גרם חזה עוף, פרוס ל-2 נתחים לרוחבו
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • מעט כמון
  • 2 כפות שמן זית
  • בצל סגול גדול, קלוף וחתוך לפרוסות דקות
  • פלפל חריף קטן, קצוץ ללא הגרעינים (אפשר לוותר אם לא אוהבים חריף)
  • פלפלים בשני צבעים, חתוכים למקלונים, ללא הגרעינים והחלק הלבן
  • 8 שיני שום, קלופות
  • 1/4 כוס יין לבן יבש

אופן ההכנה

  1. מתבלים את נתחי העוף ומושחים במעט משמן הזית. מחממים מחבת, וצולים את העוף כ-2 דקות מכל צד עד להזהבה יפה. מעבירים את נתחי העוף לצלחת.
  2. מוסיפים למחבת את שמן הזית ומטגנים את הבצל והשום על אש בינונית עד להזהבה קלה (חשוב להשגיח שהשום לא יישרף).
  3. מוסיפים את הפלפלים, מערבבים ומבשלים כ-5 דקות. יוצקים למחבת את היין, מתבלים ומביאים לרתיחה.
  4. מחזירים למחבת את נתחי העוף, מכסים את ומבשלים כ-5 דקות נוספות.
  5. ההגשה: יוצקים בתחתית כל צלחת מן הרוטב ומניחים עליו את נתחי העוף.