מרכיבים
- 1 כרובית
- שמן זית
- מלח גס
- פלפל שחור
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה (או שמנת 15% לבישול, אם רוצים פחות שומן)
- 100 גרם גבינת גורגונזולה
- להגשה: עירית קצוצה
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-200 מעלות.
- חותכים את הבסיס הקשה של הכרובית ומסירים ממנה את העלים. מפרקים לפרחים.
- מעסים את פרחי הכרובית בשמן זית ומתבלים במלח גס ובמעט פלפל שחור.
- מניחים את פרחי הכרובית בתבנית ואופים כ-15 דקות, עד שהם מתרככים.
- בזמן שהכרובית בתנור מכינים את הרוטב: יוצקים את השמנת המתוקה לסיר קטן ומחממים על אש בינונית. כשהשמנת מראה סימנים ראשונים של רתיחה מורידים את הסיר מהאש. מוסיפים את הגבינה ומערבבים עד שהיא נמסה לגמרי.
- חותכים את פרחי הכרובית לפרוסות דקות ומניחים בצלחת.
- יוצקים רוטב (חם או קר - אני מעדיפה קר) ומקשטים בעירית קצוצה.
- עוד מתכונים מצולמים - בבלוג Layla Cooking