מרכיבים

  • 1 כרובית
  • שמן זית
  • מלח גס
  • פלפל שחור
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה (או שמנת 15% לבישול, אם רוצים פחות שומן)
  • 100 גרם גבינת גורגונזולה
  • להגשה: עירית קצוצה

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
  2. חותכים את הבסיס הקשה של הכרובית ומסירים ממנה את העלים. מפרקים לפרחים.
  3. מעסים את פרחי הכרובית בשמן זית ומתבלים במלח גס ובמעט פלפל שחור.
  4. מניחים את פרחי הכרובית בתבנית ואופים כ-15 דקות, עד שהם מתרככים.
  5. בזמן שהכרובית בתנור מכינים את הרוטב: יוצקים את השמנת המתוקה לסיר קטן ומחממים על אש בינונית. כשהשמנת מראה סימנים ראשונים של רתיחה מורידים את הסיר מהאש. מוסיפים את הגבינה ומערבבים עד שהיא נמסה לגמרי.
  6. חותכים את פרחי הכרובית לפרוסות דקות ומניחים בצלחת.
  7. יוצקים רוטב (חם או קר - אני מעדיפה קר) ומקשטים בעירית קצוצה.

  • עוד מתכונים מצולמים - בבלוג Layla Cooking