מרק בלי יותר מדי התעסקות, המוגש עם פסטו כוסברה. מי שרוצה לעשות רושם מוזמן להגיש אותו בתוך דלעת יפה (הסבר מפורט בסוף המתכון).
מרכיבים (4-3 מנות)
- שמן קנולה
- 1 בצל קצוץ
- 1 ק"ג דלעת רגילה חתוכה לקוביות
- 1/4 כפית קינמון טחון
- 1/4 כפית זנגוויל טחון
- 1/4 כפית אבקת קארי
- מלח
- פלפל שחור
לפסטו כוסברה
- 1/2 צרור כוסברה
- 2 שיני שום
- מלח
- שמן זית
אופן ההכנה
- מחממים בסיר מעט שמן. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא הופך לשקוף.
- מוסיפים את קוביות הדלעת ומכסים ב-4-3 כוסות מים (תלוי ברמת הסמיכות הרצויה. אני מעדיפה להוסיף את המים רק עד לגובה קוביות הדלעת, ובאופן כללי לא "להטביע" את המרק במים).
- מכסים ומבשלים כ-1/2 שעה, עד שקוביות הדלעת מתרככות.
- מסירים מהאש ומעבדים למרקם חלק באמצעות בלנדר ידני.
- מחממים שוב. מוסיפים את התבלינים בהדרגה וטועמים (חשוב להוסיפם בהדרגה כדי שטעמם לא יהפוך לדומיננטי. מהקינמון אפשר להוסיף גם פחות מ-1/4 כפית, עניין של טעם).
הפסטו
- שמים את הכוסברה והשום במעבד מזון. מתחילים לעבד ומוסיפים בהדרגה את שמן הזית, עד שמתקבל מרקם חלק יחסית.
ההגשה
- יוצקים את המרק לקעריות ומוסיפים לכל קערית כפית פסטו.
ואם רוצים לעשות רושם
רוצים להגיש את המרק בתוך דלעת? כך תעשו זאת:
- מצטיידים בדלועים כמספר הסועדים.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- עוטפים כל דלעת בנייר אפייה, ומניחים את כל הדלועים בתבנית.
- אופים חצי שעה ולא יותר - כדי שהדלעת לא תתרכך יתר על המידה.
- קוטמים את חלקן העליון של הדלועים ומרוקנים אותן מהגרעינים ומה"בשר". נזהרים שלא להתקרב יותר מדי לדפנות, כדי שלא יהיו דקות מדי וייקרעו.
- מניחים כל דלעת בצלחת. יוצקים לתוכה מרק ומוסיפים פסטו.
- חשוב להדגיש כי הדלעת היא כלי קיבול בלבד, ואינה מיועדת לאכילה.
- ענת לבל כותבת את הבלוג טעימונת - הגיגים, טיפים ומתכונים של אם מבשלת