מרק בלי יותר מדי התעסקות, המוגש עם פסטו כוסברה. מי שרוצה לעשות רושם מוזמן להגיש אותו בתוך דלעת יפה (הסבר מפורט בסוף המתכון).

מרכיבים (4-3 מנות)

  • שמן קנולה
  • 1 בצל קצוץ
  • 1 ק"ג דלעת רגילה חתוכה לקוביות
  • 1/4 כפית קינמון טחון
  • 1/4 כפית זנגוויל טחון
  • 1/4 כפית אבקת קארי
  • מלח
  • פלפל שחור

לפסטו כוסברה

  • 1/2 צרור כוסברה
  • 2 שיני שום
  • מלח
  • שמן זית

אופן ההכנה

  1. מחממים בסיר מעט שמן. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא הופך לשקוף.
  2. מוסיפים את קוביות הדלעת ומכסים ב-4-3 כוסות מים (תלוי ברמת הסמיכות הרצויה. אני מעדיפה להוסיף את המים רק עד לגובה קוביות הדלעת, ובאופן כללי לא "להטביע" את המרק במים).
  3. מכסים ומבשלים כ-1/2 שעה, עד שקוביות הדלעת מתרככות.
  4. מסירים מהאש ומעבדים למרקם חלק באמצעות בלנדר ידני.
  5. מחממים שוב. מוסיפים את התבלינים בהדרגה וטועמים (חשוב להוסיפם בהדרגה כדי שטעמם לא יהפוך לדומיננטי. מהקינמון אפשר להוסיף גם פחות מ-1/4 כפית, עניין של טעם).

הפסטו

  1. שמים את הכוסברה והשום במעבד מזון. מתחילים לעבד ומוסיפים בהדרגה את שמן הזית, עד שמתקבל מרקם חלק יחסית.

ההגשה

  1. יוצקים את המרק לקעריות ומוסיפים לכל קערית כפית פסטו.

ואם רוצים לעשות רושם

רוצים להגיש את המרק בתוך דלעת? כך תעשו זאת:

  1. מצטיידים בדלועים כמספר הסועדים.
  2. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  3. עוטפים כל דלעת בנייר אפייה, ומניחים את כל הדלועים בתבנית.
  4. אופים חצי שעה ולא יותר - כדי שהדלעת לא תתרכך יתר על המידה.
  5. קוטמים את חלקן העליון של הדלועים ומרוקנים אותן מהגרעינים ומה"בשר". נזהרים שלא להתקרב יותר מדי לדפנות, כדי שלא יהיו דקות מדי וייקרעו.
  6. מניחים כל דלעת בצלחת. יוצקים לתוכה מרק ומוסיפים פסטו.
  7. חשוב להדגיש כי הדלעת היא כלי קיבול בלבד, ואינה מיועדת לאכילה.