מרכיבים (2 מנות)
- 300 גרם פסטה יבשה
- 50 גרם חמאה (עדיף חמאת פרמזן, שנמכרת במעדניות, אבל לא חייבים)
- שלוק שמן זית
- 4 שיני שום קצוצות
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה או שמנת לבישול
- פלפל שחור גרוס
- קליפה מגוררת מלימון שלם
- 1 כוס גבינת פרמזן מגוררת
- עוד קצת גבינת פרמזן, לגירוד מעל המנה
- מלח
אופן ההכנה
- מרתיחים מים בסיר לא גדול ומוסיפים כף מלח. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
- בזמן שהפסטה מתבשלת מכינים את הרוטב. מחממים מחבת על אש בינונית ומניחים בה את החמאה. נותנים לה להימס ומוסיפים שלוק של שמן זית.
- מוסיפים את השום ומטגנים כמה שניות, עד שנהיה ריח נעים.
- מוסיפים את השמנת, מבשלים דקה ומנמיכים את האש.
- מוסיפים פלפל שחור גרוס, את גרידת הלימון ו-4 כפות ממי בישול הפסטה ומערבבים.
- מוסיפים כוס פרמזן ומערבבים עוד דקה-שתיים עד שהרוטב הופך לסמיך (וטעים).
- מכבים את האש, מסננים את הפסטה, מוסיפים אותה למחבת ומערבבים.
- מניחים את הפסטה בצלחות, יוצקים עליה את כל הרוטב ומגרדים גבינה מעל.
- עוד מתכונים מצולמים - בבלוג Layla Cooking