מרכיבים (2 מנות)

  • 300 גרם פסטה יבשה
  • 50 גרם חמאה (עדיף חמאת פרמזן, שנמכרת במעדניות, אבל לא חייבים)
  • שלוק שמן זית
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה או שמנת לבישול
  • פלפל שחור גרוס
  • קליפה מגוררת מלימון שלם
  • 1 כוס גבינת פרמזן מגוררת
  • עוד קצת גבינת פרמזן, לגירוד מעל המנה
  • מלח

אופן ההכנה

  1. מרתיחים מים בסיר לא גדול ומוסיפים כף מלח. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
  2. בזמן שהפסטה מתבשלת מכינים את הרוטב. מחממים מחבת על אש בינונית ומניחים בה את החמאה. נותנים לה להימס ומוסיפים שלוק של שמן זית.
  3. מוסיפים את השום ומטגנים כמה שניות, עד שנהיה ריח נעים.
  4. מוסיפים את השמנת, מבשלים דקה ומנמיכים את האש.
  5. מוסיפים פלפל שחור גרוס, את גרידת הלימון ו-4 כפות ממי בישול הפסטה ומערבבים.
  6. מוסיפים כוס פרמזן ומערבבים עוד דקה-שתיים עד שהרוטב הופך לסמיך (וטעים).
  7. מכבים את האש, מסננים את הפסטה, מוסיפים אותה למחבת ומערבבים.
  8. מניחים את הפסטה בצלחות, יוצקים עליה את כל הרוטב ומגרדים גבינה מעל.

  • עוד מתכונים מצולמים - בבלוג Layla Cooking