באמצע אוקטובר השארתי מאחור את המשפחה ויצאתי עם חמש חברות לטיול בסין. התחנה הראשונה הייתה בייג'ינג, העיר שבה חי הקיסר האחרון וממנה הנהיג היו"ר מאו את מדינתו לבדלנות מוחלטת מן העולם. האזרחים גרים בדירות שהממשלה נותנת; מי שרוצה לקנות דירה בבייג'ינג נאלץ להיפרד מ-6,000 דולר למ"ר.

את פנינו קיבלה שינדה - מדריכה מקומית דוברת אנגלית (מובנת!) ומתוקה ביותר. הבחורה בת ה-24 למדה אנגלית בכוחות עצמה, וגם יודעת לקשקש כמה מלים בעברית – למשל סבבה, אחלה ו"אגע, אגע", שרק אחרי זמן מה הבנו שהמשמעות שלה היא "רגע, רגע”.

בייג'ינג היא עיר עצומה – רשמית יש בה 22 מיליון תושבים, אבל הנתון הזה לא לוקח בחשבון את המהגרים הרבים מערי השדה שאינם מוכרים כתושבי העיר. במבט ראשון בייג'ינג נראית כמו ערים רבות ברחבי העולם – יש בה גורדי שחקים עצומים, חנויות של כל המעצבים המערביים וכמובן שגם סניפים של H&M וזארה. אבל אנחנו התעלמנו מכל פיתויי המערב, וטיפסנו על החומה הסינית (או ליתר דיוק עלינו אליה ברכבל), צעדנו במרחבי "העיר האסורה", סיירנו באזור אוטון שבו כל המבנים בו נותרו כשהיו בזמן שלפני המהפכה הקומוניסטית, אכלנו ברווז בנוסח פקין, צפינו במופע אקרובטיקה מרשים ויצאנו לסיור בריקשה. לבסוף ערכנו גם ביקור יסודי בשווקי המשי והפנינים.

עד כאן בילינו שלושה ימים תיירותיים די רגילים, אבל ההרפתקה האמיתית שלנו התחילה רק כשעלינו לקרון מפואר ברכבת הלילה לשיאן (על כך יסופר בשבוע הבא). לפני שעלינו לרכבת הספקנו לאכול לארוחת הערב עוף גונג באו (Gong Bao) – מנה אותנטית מהמטבח הסצ'ואני - והנה המתכון שלו לפניכם:

עוף גונג באו

  • 3 כפות שמן
  • 250 גרם חזה עוף חתוך לקוביות
  • 2 שיני שום קצוצות
  • קוביית ג'ינג'ר בגודל של כ-1 ס"מ, קצוצה
  • פלפל חריף יבש לפי הטעם, חתוך לקוביות
  • 1 פלפל אדום חתוך לקוביות
  • 1 פלפל ירוק חתוך לקוביות
  • 1 מלפפון מנוקה מגרעינים וחתוך לקוביות
  • 1 גזר חתוך לקוביות
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית אבקת מרק (עדיף ללא מונוסודיום גלוטמט)
  • קמצוץ סוכר
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות רוטב צדפות
  • פלפל שחור
  • 2 בצלים ירוקים קצוצים
  • 20 גרם בוטנים קלויים, ללא הקליפה וללא מלח
  • 1/2 כפית שמן שומשום

למשרה
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 כפית יין אורז
  • 1 חלבון ביצה טרוף היטב
  • 1 כפית קורנפלור מומסת במעט מים
  • 1/2 כפית שמן

אופן ההכנה

  1. מערבבים את כל חומרי המשרה מלבד השמן. מוסיפים את השמן ומערבבים שוב. מוסיפים את קוביות העוף, מערבבים ומניחים למשך 5 דקות.
  2. מלהיטים בווק 3 כפות שמן. מוסיפים את העוף ומטגנים תוך כדי ערבוב. מוציאים מהווק אל כלי כאשר העוף כמעט מוכן.
  3. משלב זה ועד שהמנה מוכנה יש לערבב את המרכיבים שבווק ללא הפסקה. מוסיפים לווק את השום, הג'ינג'ר והפלפל החריף ומנמיכים את האש. מוסיפים את הפלפלים, המלפפון והגזר.
  4. כשהירקות חצי מבושלים מוסיפים 4 כפות מים ואת המלח, אבקת המרק, הסוכר, רוטב הסויה ורוטב הצדפות. מחזירים את העוף לווק ומתבלים בפלפל שחור.
  5. מוסיפים את הבצל הירוק ואת הבוטנים, ומסירים את הווק מהאש.
  6. מוסיפים 1/2 כפית שמן בוטנים, מערבבים ומגישים.

  • מתוך הבלוג של מירי גולדנפלד ויוחי מנדיל - אליוליני