הגרסה שלי לשילוב הכל-ישראלי של עוף, בטטות, סויה ומתוק. התבשיל הזה קל להכנה, מהיר, פשוט אבל משביע, ועם טעם של בית. הוא גם מותח חזה עוף יחיד לכדי ארוחה כמעט שלמה לכמה משתתפים: מגישים מעל אורז ויש ארוחת ערב.

הטריק פה לשמירה על עסיסיות העוף הוא הקפצתו בנפרד בהתחלה, עד שהוא מבושל ברובו, ואז החזרתו לרוטב הרותח לסיום הבישול. ככה הוא מוקפץ ולא מכובס, אבל גם לא מבושל למוות בזמן שהבטטות (שצריכות יותר זמן בישול וריכוך) מתבשלות.

מרכיבים (6 מנות)

  • 1 חזה עוף (פרפר אחד, 600-500 גרם)
  • 1 כף שמן
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 1 כף שמן (כן, זה בכווונה)
  • 1 בטטה בינונית חתוכה לקוביות
  • מים לכיסוי
  • 1 כף קורנפלור
  • 2 כפות סוכר חום
  • 2 כפות סויה

אופן ההכנה

  1. מנקים את חזה העוף וחותכים לקוביות בגודל של כ-3X3 ס"מ.
  2. מחממים כף שמן בסיר על חום בינוני, ומקפיצים את קוביות העוף עד שהן מלבינות ומבושלות ברובן, אבל לא מבושלות לגמרי - כ-5 דקות. מוציאים את העוף לצלחת ושומרים בצד.
  3. מוסיפים לסיר את כף השמן הנוספת, ומטגנים את הבצל עד שהוא הופך לשקוף ומתחיל להזהיב - כ-10 דקות.
  4. מוסיפים את קוביות הבטטה לסיר, מקפיצים עוד דקה, ומוסיפים מים רק עד לגובה הבטטות (אנחנו מכינים תבשיל, לא מרק). מביאים לרתיחה ומבשלים מכוסה במשך כ-10 דקות, עד שהבטטות רכות.
  5. בינתיים מערבבים בקערה את הקורנפלור והסוכר, ומוסיפים בהדרגה את הסויה תוך ערבוב.
  6. כשהבטטות מוכנות, מערבבים בהדרגה כמה כפות מנוזלי הבישול לתוך תערובת הקורנפלור והסויה. מוסיפים את התערובת חזרה לסיר ומערבבים כדי שהקורנפלור יתפזר בצורה אחידה ולא ייצור גושים.
  7. מחזירים את העוף לסיר, מערבבים, מביאים לרתיחה, ומבשלים לא יותר מ-2 דקות, כדי שהעוף ישמור על עסיסיותו.
  8. מגישים חם עם אורז לבן.