מתכון של השף חיים ספרין ממסעדת ''היימישע אעסן'' בירושלים.

מרכיבים

  • 1 ברווז

לרוטב

  • מיץ מ-4 תפוזים
  • 1/2 כוס תרכיז תפוזים טבעי (בפחית או קפוא)
  • 4 כפות קורנפלור
  • 1 כפית דבש

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
  2. מניחים את הברווז בשלמותו בתבנית, וצולים כ-30 דקות. מוציאים ומצננים.
  3. שמים את כל מרכיבי הרוטב בסיר שיוכל להכיל אחר כך גם את הברווז, ומחממים על אש נמוכה.
  4. כשהרוטב מגיע לרתיחה מתחילים לבחוש אותו, וממשיכים לבשל תוך בחישה מתמדת עד שהוא מסמיך.
  5. מוסיפים את הברווז לסיר ומשרים אותו ברוטב כמה שעות, כדי שייספג בבשרו.
  6. לקראת ההגשה מחממים את המנה – בסיר על אש נמוכה, בתנור שחומם ל-160 מעלות או על פלטה חשמלית.

טיפ

  • אפשר להכין את המתכון גם עם עוף רגיל – התוצאה תהיה נפלאה.