שילוב של שמן זית במאפים מתוקים נשמע ברגע הראשון כמו רעיון רע, בגלל טעמו המודגש של השמן הזה. אבל זה ממש לא נכון: שמן הזית הוא משפר אפייה של ממש, בשל תרומתו לעסיסיות המאפה ולשמירה על טריותו לאורך זמן.

מי שחושש שטעמו ישתלט על יתר המרכיבים יכול להשתמש בשמן זית כתית מעולה מעודן, המופק מזיתים בשלים שנמסקו בסוף העונה. טליה שר, נטורופתית, ממירה בשמן זית כל חמאה, מרגרינה ושמנים אחרים במתכוני עוגות. "טעם השמן לא מורגש", היא מדגישה, "וכך האפייה בריאה יותר. אנשים שטועמים לא מעלים על דעתם שאכלו עוגה עם שמן זית".

מאפינס עם שוקולד צ'יפס

מרכיבים (18 מאפינס גדולים בתבנית שקעים)

  • 2 כוסות (280 גרם) קמח
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 3/4 1 כוסות (370 גרם) סוכר
  • 3/4 כוס (160 מ"ל) שמן זית כתית מעולה בכבישה קרה בטעם מעודן
  • 1 כוס (200 מ"ל) רוויון
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 4 ביצים בטמפרטורת החדר
  • 1 כוס נטיפי שוקולד (רצוי כאלה שמכילים 50% מוצקי קקאו לפחות)

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את שקעי התבנית בעטרות נייר.
  2. שמים בקערה בינונית את הקמח, אבקת האפייה, אבקת הסודה לשתייה והמלח ומערבבים.
  3. שמים בקערת המערבל את הסוכר, השמן, הרוויון, תמצית הווניל והביצים ומערבלים במהירות בינונית 2 דקות עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את תערובת הקמח ומערבלים כדקה, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  4. מסירים את הקערה מהמערבל. אפשר להוסיף בשלב זה את נטיפי השוקולד לקערה, לערבב ולצקת לשקעים, או לצקת את התערובת לשקעים ולפזר על כל שקע כפית נטיפי שוקולד.
  5. אופים 15 דקות, עד שקיסם הננעץ במאפינס יוצא יבש עם מעט פירורים. מוציאים מהתנור ומצננים בתבנית. מניחים על רשת ומצננים לגמרי.

אחסון

  • המאפינס יישמרו 5 ימים בכלי אטום בטמפרטורת החדר. אפשר לעטוף אותם בפלסטיק נצמד ולהקפיא חודש. מוציאים כחצי שעה לפני ההגשה ומניחים להם להפשיר בטמפרטורת החדר.

טיפ מדידה יעיל

  • כשמתכון מכיל שמן זית ועוד מרכיבים רטובים, מזגו אל כוס המידה שלכם קודם את השמן וצקו אותו אל קערת הערבוב. כעת השתמשו באותה כוס לשאר המרכיבים הרטובים, שיחליקו בקלות אל הקערה.

עוגיות לימון, סוכר ושמן זית

מרכיבים (60 עוגיות קטנות)

  • 1/4 2 כוסות (315 גרם) קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 2/3 כוס (140 מ"ל) שמן זית כתית מעולה בכבישה קרה בטעם מעודן
  • 2/3 כוס (140 גרם) סוכר
  • 1 ביצה גדולה
  • 2 כפיות תמצית וניל איכותית
  • 2 כפות גדושות קליפת לימון מגוררת
  • 2 כפות מיץ לימון
  • מעט סוכר, לפיזור על העוגיות לפני האפייה

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים שתי תבניות תנור בניירות אפייה. מברישים את ניירות האפייה במעט מאוד שמן זית.
  2. מנפים את הקמח לקערה בינונית בעזרת מסננת או נפה. מוסיפים את אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח ומערבבים.
  3. שמים בקערת המערבל את השמן, הסוכר, הביצה, תמצית הווניל, קליפת הלימון ומיץ הלימון. מערבבים במהירות בינונית-גבוהה עם וו הגיטרה במשך כ-2 דקות, עד שהתערובת אחידה. מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים את תערובת הקמח. מערבלים כחצי דקה, רק עד שמתקבל בצק אחיד, רך למדי אך נפרד מדפנות הקערה.
  4. מסירים את הקערה מהמערבל ומעבירים את הבצק לשק זילוף עם פתח רחב (הבצק סמיך קצת, אך עדיין ניתן לזילוף בלחיצה חזקה).
  5. מזלפים בתבניות מגדלים קטנים בצורת שבלול. זורים על העוגיות סוכר ואופים 9 דקות עד שהן זהובות וסדוקות קצת. מוציאים מהתנור ומניחים להצטנן קצת בתבנית.
  6. מעבירים את העוגיות אל רשת ומניחים להן להצטנן לגמרי.

אחסנה

  • העוגיות יישמרו בכלי אטום במשך כשבוע בטמפרטורת החדר.