במסעדת "כרמא" מכינים את המנה עם פיתה דרוזית שנאפית בטאבון שבמקום, אך לצורך הכנתה בבית אפשר להשתמש גם בפוקצ'ה דקה או טורטיה.

מרכיבים (4 מנות)

  • 200 גרם בשר טלה, טחון
  • 200 גרם בשר בקר, טחון
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 כף גדושה של צנוברים, קלויים במחבת
  • 1/4 כפית בהרט
  • 1/2 כפית פלפל שחור, גרוס טרי
  • 1 חציל בינוני בקליפתו, חתוך לקוביות
  • שמן זית לטיגון
  • 4 פיתות דרוזיות (אפשר גם פיתות עיראקיות, פוקצ'ות, טורטיות, או כל מאפה דק ועגול אחר)

אופן ההכנה

  1. ממליחים את החציל מעט, משרים לעשרים דקות מעל מסננת. מחממים שמן זית במחבת ומטגנים אות עד להזהבה. מניחים על גבי נייר סופג.
  2. באותה המחבת, מוסיפים מעט שמן זית, ומטגנים את הבצל עד שנהיה רך ושקוף. מוסיפים את השום, ומטגנים אגב ערבוב כדקה נוספת. מוסיפים את בשר הבקר והטלה, עד שהבשר מוכן לגמרי. מוסיפים את החציל המטוגן, מערבבים ומסירים מן האש.
  3. חותכים כל פיתה ל-4 רבעים. מניחים בקצה הרחב מעט מתערובת המילוי, מקפלים את שולי הפיתה על המילוי מימין ומשמאל, ומגלגלים.
  4. מגישים מיד בליווי יוגורט עיזים משובח או טחינה.

  • המתכון באדיבות ארז שבו, שף ובעלים של מסעדת "כרמא " בעין כרם