(איור וצילום: הילית שפר)
(איור וצילום: הילית שפר)

הבית שלנו נמצא עכשיו בתקופת הקוסמות - ומבחינת האוכל, איך לומר, הילד לא מתפתח. ביצה קשה, פחמימה, תירס בימים גמישים וכמובן שאדון מלפפון במקום הראשון. תמיד הוא נוכח במרכז הצלחת ולחרדתו (של המלפפון) יכול לשמש גם תחליף לחטיף במשך היום.

החלטתי לכבד את האדון ולהשתמש בכולו. קצת קילופים וטיפונת חיתוכים וגם לכם יהיה אחד כזה.

את ההשראה אגב, קיבלתי מספר ילדים קסום על קוסם וחבריו - Y A Un Truc!"" ("יש משהו!") של סטפן קיאל (Stéphane Kielh). ספרי ילדים הם תמיד ההשראה הטובה ביותר.

וזהירות - לא לנסות עם גזר!

ההשראה: ספר ילדים בצרפתית (צילום: הילית שפר)
ההשראה: ספר ילדים בצרפתית (צילום: הילית שפר)

מרכיבים

מלפפון לאדון:

1. חוצים מלפפון גדול לרוחבו.

2. קולפים את אחד החצאים.

3. חוצים שוב כל אחד מהחצאים, אך הפעם לאורך.

4. מניחים בצלחת רבע לא קלוף ומעליו רבע קלוף – שיהיו הגוף והפנים.

5. יוצרים את הצורה של הכובע מהרבע הנוסף שאינו קלוף ומניחים מעל הפנים.

6. מהשאריות הלא קלופות יוצרים ידיים, רגליים, גבות, שפם ופפיון.

7. מהרבע הקלוף שנותר חותכים מלבן לאף וצורות לכפות הידיים. משתמשים בליבה שלו כדי ליצור את מרכז הבגד והפס של הכובע. החלקים הפנימיים של המלפפון הם רכים וגמישים ויושבים בנינוחות רבה על החלקים המעוגלים.

את השפן השובב הכנתי כך:

1. ביצה לפנים.

2. גרגיר תירס לאף.

3. לחם גבינה שאפיתי בתבנית של קאפקייק (לא במיוחד, ואפשר להשתמש בסתם לחם) - לגוף ולאוזניים.

כל השאר:

כל העיניים והכפתורים שבצלחת עשויים מסוכריות לקישוט עוגה.

המצע עשוי מגרגירים שגולפו יחדיו מקלח תירס.

הצלחת הזאת לא פשוטה כהתנסות ראשונה, אבל היא מחשלת. את הצלחת הבאה כבר תבצעו בקלילות.

משך ההכנה: עד 15 דקות.

בהצלחה!

בדרך לעוד לקוח מרוצה (צילום: הילית שפר)
בדרך לעוד לקוח מרוצה (צילום: הילית שפר)