תבשיל לצהריים:

כוסמת עם עשבי תיבול ועגבניות

מרכיבים (4־6 מנות)
  • 2 כפות שמן קנולה
  • 2 בצלים, קלופים וקצוצים דק
  • 2 כוסות כוסמת
  • 4 כוסות מים רותחים
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 8־10 עגבניות שרי אדומות, חצויות
  • 8־10 עגבניות שרי צהובות, חצויות
  • 2 כפות פטרוזיליה, קצוצה דק
  • 2 כפות נענע, קצוצה דק
  • 2 כפות כוסברה, קצוצה דק
  • 1 כף עלעלי טימין טריים
  • 2 כפות שמן זית
  • מיץ מלימון אחד

אופן ההכנה
  1. יוצקים לסיר את שמן הקנולה ומחממים. מוסיפים את הבצלים ומטגנים עד להזהבה.
  2. מוסיפים את הכוסמת ומטגנים מעט, עד שכולה מתכסה בשמן. מוסיפים את המים הרותחים, המלח והפלפל, מכסים ומבשלים 15 דקות.
  3. מצננים 10-5 דקות, עד שהכוסמת חמימה אך לא מהבילה.
  4. מעבירים את הכוסמת לקערת הגשה. מוסיפים את העגבניות, עשבי התיבול, שמן הזית ומיץ הלימון ומערבבים. אם צריך, מוסיפים עוד קצת מלח ופלפל שחור.

עוד דברים טעימים:

ארוחת בוקר או ערב:

לחמניות מטוגנות במילוי עשבי תיבול

מרכיבים (כ-30 לחמניות)

לבצק
  • 1 ק"ג קמח
  • 2 כפיות מלח
  • 30 גרם שמרים טריים או 1 כף גדושה שמרים יבשים
  • 1/3 2 כוסות (560 מ"ל) מים חמימים
  • 1 כוס שמן

למלית

  • 3 כפות עלי רוקט, קצוצים דק
  • 3 כפות עלי גרגיר נחלים או ארוגולה, קצוצים דק
  • 3 כפות פטרוזיליה, קצוצה דק
  • 1 כף עלי בזיליקום, קצוץ דק
  • 100 גרם גבינה צהובה, מגוררת
  • 3 כפות גבינת פרמזן, מגוררת (אפשר להשתמש גם בגבינה חריפה אחרת, כגון קשקבל)
  • מלח
  • פלפל שחור

לטיגון

  • שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה

  1. שמים בקערה את כל מרכיבי הבצק. מערבים ולשים עד שמתקבל בצק חלק.
  2. מכסים את הקערה במגבת לחה, ומתפיחים במשך כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  3. שמים בקערה את כל מרכיבי המלית ומערבבים.
  4. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות. קורצים ביד חתיכות מהבצק, מגלגלים לכדורים בקוטר של כ-3 ס"מ, ומשטחים מעט על כף היד.
  5. מניחים במרכז כל עיגול ככפית מהמלית. סוגרים את הבצק על המלית ומגלגלים לכדור. חוזרים על הפעולה עם כל הבצק והמלית.
  6. מתפיחים את הכדורים במשך 30-20 דקות.
  7. יוצקים את השמן לסיר ומחממים. מוסיפים את כדורי הבצק ומטגנים אותם עד שהם מזהיבים. מוציאים ומניחים על מגבת נייר.
  8. מגישים מיד.