תבשיל לצהריים:
כוסמת עם עשבי תיבול ועגבניות
מרכיבים (4־6 מנות)- 2 כפות שמן קנולה
- 2 בצלים, קלופים וקצוצים דק
- 2 כוסות כוסמת
- 4 כוסות מים רותחים
- מלח
- פלפל שחור
- 8־10 עגבניות שרי אדומות, חצויות
- 8־10 עגבניות שרי צהובות, חצויות
- 2 כפות פטרוזיליה, קצוצה דק
- 2 כפות נענע, קצוצה דק
- 2 כפות כוסברה, קצוצה דק
- 1 כף עלעלי טימין טריים
- 2 כפות שמן זית
- מיץ מלימון אחד
- יוצקים לסיר את שמן הקנולה ומחממים. מוסיפים את הבצלים ומטגנים עד להזהבה.
- מוסיפים את הכוסמת ומטגנים מעט, עד שכולה מתכסה בשמן. מוסיפים את המים הרותחים, המלח והפלפל, מכסים ומבשלים 15 דקות.
- מצננים 10-5 דקות, עד שהכוסמת חמימה אך לא מהבילה.
- מעבירים את הכוסמת לקערת הגשה. מוסיפים את העגבניות, עשבי התיבול, שמן הזית ומיץ הלימון ומערבבים. אם צריך, מוסיפים עוד קצת מלח ופלפל שחור.
ארוחת בוקר או ערב:
לחמניות מטוגנות במילוי עשבי תיבול
מרכיבים (כ-30 לחמניות)
לבצק- 1 ק"ג קמח
- 2 כפיות מלח
- 30 גרם שמרים טריים או 1 כף גדושה שמרים יבשים
- 1/3 2 כוסות (560 מ"ל) מים חמימים
- 1 כוס שמן
למלית
- 3 כפות עלי רוקט, קצוצים דק
- 3 כפות עלי גרגיר נחלים או ארוגולה, קצוצים דק
- 3 כפות פטרוזיליה, קצוצה דק
- 1 כף עלי בזיליקום, קצוץ דק
- 100 גרם גבינה צהובה, מגוררת
- 3 כפות גבינת פרמזן, מגוררת (אפשר להשתמש גם בגבינה חריפה אחרת, כגון קשקבל)
- מלח
- פלפל שחור
לטיגון
- שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה
- שמים בקערה את כל מרכיבי הבצק. מערבים ולשים עד שמתקבל בצק חלק.
- מכסים את הקערה במגבת לחה, ומתפיחים במשך כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- שמים בקערה את כל מרכיבי המלית ומערבבים.
- מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות. קורצים ביד חתיכות מהבצק, מגלגלים לכדורים בקוטר של כ-3 ס"מ, ומשטחים מעט על כף היד.
- מניחים במרכז כל עיגול ככפית מהמלית. סוגרים את הבצק על המלית ומגלגלים לכדור. חוזרים על הפעולה עם כל הבצק והמלית.
- מתפיחים את הכדורים במשך 30-20 דקות.
- יוצקים את השמן לסיר ומחממים. מוסיפים את כדורי הבצק ומטגנים אותם עד שהם מזהיבים. מוציאים ומניחים על מגבת נייר.
- מגישים מיד.