בסלט העדשים הזה הקטניות (העשירות בברזל) משמשות בסיס למגוון טעמים ומרקמים: מרכיבים של חורף לצד כאלה של קיץ; גבינה בולגרית מלוחה לצד רוטב מתקתק עם סילאן; ודלעת, שכעת נמצאת במיטבה, לצד נענע מרעננת. התוצאה היא מנה עשירה ומשביעה של סתיו.

מרכיבים (3-2 מנות)

  • 500-400 גרם דלעת חתוכה לקוביות
  • 2-1 כפות שמן
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 2 כפות סילאן
  • 1/2 כוס עדשים ירוקות
  • 2 בצלים ירוקים פרוסים
  • 1/4 בצל סגול קצוץ דק
  • 1/2 כוס עלי נענע טריים קצוצים (אופציונלי, הכנתי גם בלי ויצא טעים)
  • 1/2 כוס גבינה בולגרית חתוכה לקוביות (רצוי עם מליחות דומיננטית. אני השתמשתי בבולגרית 5% של "גד", שהתאימה במיוחד)
  • גרעיני דלעת לא קלויים (לא חובה, אך מוסיפים טעם ובריאות)
  • קצח לפי הטעם

לרוטב
  • 1 כף מיץ תפוזים סחוט טרי
  • 1 כף סילאן
  • 1 כף שמן קנולה
  • 1 כפית חומץ תפוחים

אופן ההכנה

הדלעת
  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים בה את קוביות הדלעת.
  3. מוסיפים את השמן, מלח ופלפל ומערבבים היטב. משטחים בתבנית בשכבה אחידה.
  4. אופים במשך 15-12 דקות.
  5. מוצאים מהתנור, מוסיפים 2 כפות סילאן ומערבבים בעדינות. משטחים שוב בתבנית ואופים 3 דקות נוספות. חשוב שבסוף האפייה הקוביות לא יהיו יותר מדי רכות, כדי שלא יימעכו בסלט.

העדשים

  1. שוטפים את העדשים. מבשלים אותן במים רותחים (ללא מלח!) עד שהן מתרככות - כחצי שעה (רצוי לבדוק ולטעום מדי פעם).
  2. מסננים מהמים ומצננים.
  3. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב.
  4. יוצקים את הרוטב על העדשים ומערבבים היטב, כדי שהעדשים יספגו את טעמו.

הרכבת הסלט

  1. מסננים את העדשים מעודפי הרוטב ומניחים בקערה.
  2. מוסיפים את הדלעת, הבצל הירוק, הבצל הסגול והנענע, ומערבבים בעדינות.
  3. מוסיפים את הגבינה הבולגרית, הקצח וגרעיני הדלעת ומגישים.