מרכיבים (6 מנות)

  • שמן זית לטיגון
  • 800 גרם חזה בקר חתוך לקוביות בגודל 2X2 ס"מ
  • 400 גרם בשר טלה חתוך לקוביות בגודל 2X2 ס"מ
  • 2 בצלים לבנים חתוכים לקוביות גסות
  • 3 תפוחי אדמה לא מקולפים, חתוכים לקוביות
  • 2 גזרים מקולפים חתוכים לקוביות
  • ראש סלרי מקולף וחתוך לקוביות
  • 3 גבעולי סלרי קצוצים
  • שורש כוסברה מקולף וחתוך לקוביות
  • 3 עצמות למרק (בקשו מהקצב)
  • 1/2 כוס גרגירי חומוס שהושרו למשך לילה ובושלו שעה (אפשר להשתמש גם בגרגירים קפואים שהופשרו או בגרגירים מקופסת שימורים)
  • חופן שזיפים מיובשים קצוצים
  • חופן משמשים מיובשים קצוצים
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • 1 בקבוק (750 מ"ל) יין אדום
  • 5 כפות דבש
  • 1 מקל קינמון
  • קורט ראס אל חנות (תערובת תבלינים מרוקאית)
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס גס
  • להגשה: פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה

  1. מלהיטים בסיר גדול שמן זית. מטגנים את קוביות הבשר עד שהן "נסגרות" ומשחימות. מעבירים לכלי אחר.
  2. מוסיפים לסיר שבו טוגן הבשר את הבצל, תפוחי האדמה, הגזר, ראש הסלרי, גבעולי הסלרי ושורש הכוסברה. מטגנים כ-5 דקות תוך בחישה מדי פעם.
  3. מוסיפים לסיר את שאר המרכיבים (מלבד הפטרוזיליה הקצוצה). מביאים את התבשיל לרתיחה ומנמיכים את האש. מכסים ומבשלים כשעתיים. מדי פעם מוודאים שהבשר עדיין מכוסה בנוזל, ובמידת הצורך מוסיפים עוד יין או מים.
  4. כשהבשר רך מסירים את הסיר מהאש. יוצקים מהתבשיל לקערות ומפזרים פטרוזיליה קצוצה. מגישים עם חלה לבנה טרייה.