מרכיבים (6 מנות)

לקוסקוס
  • 3 כוסות קוסקוס בגודל בינוני
  • 2 עלי דפנה
  • 1 כוכב אניס
  • מלח
  • פלפל לבן
  • 3 כוסות מים רותחים

למרק
  • מעט שמן זית
  • 3 בצלים קטנים, קלופים וחתוכים לרבעים
  • 6 שיני שום, קלופות וחצויות
  • 6 עלי מנגולד, חתוכים לרצועות עבות
  • 4 עגבניות, חתוכות לרבעים
  • 2 כוסות חומוס מסוג הדס, שהושרה לילה במים עם כפית סודה לשתייה
  • 4 כוסות מים רותחים
  • מלח
  • פלפל שחור
  • כמון
  • כורכום

אופן ההכנה

הקוסקוס
  1. יוצקים את הקוסקוס לכלי שטוח, עמיד בחום ובעל מכסה. מניחים מעל את עלי הדפנה, כוכב האניס, המלח והפלפל הלבן.
  2. יוצקים לכלי את המים הרותחים ומכסים. ממתינים 3 דקות ואז פותחים ומערבבים במזלג. מכסים שוב עד להגשה.

המרק
  1. מחממים בסיר מעט שמן זית, ומטגנים את הבצל והשום עד שקיפות (היזהרו שהשום לא יישרף, כי אז הוא יקבל טעם מר).
  2. מסננים את החומוס ממי השרייה ומוסיפים לסיר. יוצקים 4 כוסות מים רותחים. מתבלים במלח, בפלפל, בכמון ובכורכום, ומבשלים 10 דקות.
  3. מוסיפים את המנגולד תוך ערבוב מדי פעם, עד שהוא מאבד מחצית מנפחו.
  4. מוסיפים את העגבניות ומבשלים 20 דקות נוספות.
  5. ההגשה: מניחים בקעריות מרק כוס קוסקוס מאודה ויוצקים מעל מן המרק ותכולתו.