כדי להכין את המתכון יש להצטייד בתבניות שקעים מסיליקון. בסך הכל יש ליצור כ-50 בסיסים – אם אין ברשותכם כמה תבניות, פשוט אפו אותם בכמה סבבים (זה לא ייקח יותר מדי זמן, כי הם זקוקים ללא יותר מ-15-10 דקות בתנור).

מרכיבים (כ-25 יחידות)

לבסיס
  • השומשום (יש להקפיד על מידות מדויקות)
  • 170 גרם (1 כוס פחות 2 כפות) סוכר
  • 55 גרם (1/2 3 כפות) דבש
  • 55 מ"ל (1/4 כוס) שמנת מתוקה
  • 60 גרם חמאה
  • 200 גרם שומשום
  • 70 גרם (1/2 כוס) קמח

למילוי
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 100 גרם שוקולד לבן
  • 4 כפות אבקת נוגט (להשיג בחנויות בישול ואפייה)

אופן ההכנה

בסיס השומשום
  1. מבשלים יחד את כל החומרים על אש בינונית, עד שמתקבלת תערובת אחידה בעלת מרקם גמיש.
  2. מורידים מהאש ומקררים את התערובת כשעה.
  3. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  4. יוצרים מהתערובת כדורים קטנים, בגודל זית, ומניחים אותם בתוך תבניות השקעים.
  5. אופים 15-10 דקות, עד שהכדורים מקבלים מאליהם את צורת התבנית.
  6. מקררים חצי שעה ומשחררים מהתבנית.

המילוי
  1. ממיסים את שני סוגי השוקולד עם הנוגט בבאן מרי - סיר המונח מעל סיר גדול יותר שבו מים הרותחים בעדינות (מקפידים שהסיר העליון לא ייגע במים). אפשר גם להמיס את השוקולדים במיקרוגל – מניחים אותם בקערה, מחממים 30 שניות (לא יותר!) מערבבים וחוזרים על החימום והערבוב עד שהשוקולדים נמסים לחלוטין. מוסיפים את הנוגט ומערבבים.
  2. יוצקים את השוקולד המומס לתבניות שקעים בגודל זהה לאלה שבהן נאפה הבסיס. מקפיאים כשעה.

הרכבת הקינוח
  1. משחררים את השוקולד מהתבניות ויוצרים כריכים המורכבים מבסיס שומשום, דיסקית מילוי ובסיס שומשום נוסף.
  2. להגשה חגיגית, אפשר להדביק את הסושי על משטח של שוקולד באמצעות מעט שוקולד מומס.

  • אפרת ליבפרוינד היא שף-קונדיטורית ובעלת קייטרינג הגורמה הכשר למהדרין "השלמות שבטעם "