מרכיבים (כ-25 יחידות)

לבסיס הרולדה
  • 5 ביצים מופרדות
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 2 כפות שמן
  • 1 כוס (140 גרם) קמח
  • 1 כף גדושה קקאו משובח

לקרם
  • 1 מכל שמנת מתוקה
  • 3 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • 1/4 כוס פיסטוק קלוי ללא מלח, קצוץ
  • חופן חמוציות

לציפוי
  • 1 כוס אגוזי לוז קלויים ללא מלח, קצוצים גס
  • 1 כף אבקת קקאו

אופן ההכנה

הרולדה
  1. מרפדים בנייר אפייה תבנית בגודל 40X30 ס"מ. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. שמים את החלבונים בקערת המיקסר ומתחילים להקציף במהירות בינונית. כשמתחיל להיווצר קצף מגבירים את המהירות ומוסיפים בהדרגה את הסוכר. ממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף יציב.
  3. מנמיכים את מהירות המיקסר ותוך כדי הקצפה אטית מוסיפים את החלמונים, השמן, הקמח והקקאו. מקציפים רק עד שכל החומרים נטמעים בתערובת.
  4. יוצקים את התערובת לתבנית ומשטחים אותה.
  5. אופים 20 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר.

הקרם
  1. מקציפים את השמנת יחד עם הפודינג עד שמתקבלת קצפת יציבה.
  2. מורידים את מהירות ההקצפה למינימום ומוסיפים את הפיסטוקים והחמוציות. מפסיקים להקציף ברגע שהם נטמעים היטב בקצפת.

הרכבת הקינוח
  1. פורשים נייר אפייה על מגש.
  2. מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם פיה חלקה בקוטר 2-1 ס"מ. שומרים קצת קרם בצד – הוא ישמש אחר כך להדבקת הרולדות ולציפוי שלהן.
  3. מזליפים על נייר האפייה פסים ישרים מהמילוי ומניחים במקפיא ל-15 דקות בערך, כדי שהמילוי יתקשה חלקית.
  4. חותכים את העוגה לרצועות ברוחב המתאים לעטיפת המילוי – כ-3.5 ס"מ למילוי שהוזלף עם פייה בקוטר 1 ס"מ, וכ-6.5 ס"מ למילוי שהוזלף עם פייה בקוטר 2 ס"מ.
  5. עוטפים כל פס מילוי בעוגה ומדביקים את קצוות העוגה באמצעות מעט קרם.
  6. מניחים במקפיא ל-30 דקות בערך, כדי לתת לרולדות להתקשות.
  7. שמים את האגוזים והקקאו בצנצנת. סוגרים ומנערים היטב.
  8. מפזרים במגש את תערובת האגוזים והקקאו. מורחים את הרולדות בשכבה דקה של קרם ומגלגלים באגוזים (אם רוצים, במקום בקרם אפשר למרוח את הרולדות בשוקולד מומס).
  9. מניחים במקפיא לשעה בערך, ופורסים.

השיטה המהירה
  1. חותכים את העוגה לאורכה לשניים או שלושה חלקים שווים.
  2. מורחים כ-1/3 מהקרם על כל חלק (שומרים בצד מעט מהקרם לציפוי) ומגלגלים לרולדה ארוכה וצרה.
  3. מניחים במקפיא ל-30 דקות בערך, כדי לתת לרולדה להתקשות מעט.
  4. מפזרים את האגוזים במגש. מורחים את הרולדות בשכבה דקה של קרם ומגלגלים באגוזים (אם רוצים, במקום בקרם אפשר למרוח את הרולדות בשוקולד מומס).
  5. מניחים במקפיא לשעה בערך, ופורסים.

השיטה הכי מהירה
  1. יוצרים רולדה רגילה: מורחים את הקרם על העוגה (שומרים בצד מעט מהקרם לציפוי) ומגלגלים.
  2. מניחים במקפיא לשעה בערך, כדי לתת לרולדות להתקשות.
  3. מפזרים את האגוזים במגש. מורחים את הרולדות בשכבה דקה של קרם ומגלגלים באגוזים (אם רוצים, במקום בקרם אפשר למרוח את הרולדות בשוקולד מומס).
  4. מניחים במקפיא לשעה בערך, ופורסים.

  • אפרת ליבפרוינד היא שף-קונדיטורית ובעלת קייטרינג הגורמה הכשר למהדרין "השלמות שבטעם "