מרכיבים (כ-25 יחידות)
לבסיס הרולדה
- 5 ביצים מופרדות
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- 2 כפות שמן
- 1 כוס (140 גרם) קמח
- 1 כף גדושה קקאו משובח
- 1 מכל שמנת מתוקה
- 3 כפות אינסטנט פודינג וניל
- 1/4 כוס פיסטוק קלוי ללא מלח, קצוץ
- חופן חמוציות
- 1 כוס אגוזי לוז קלויים ללא מלח, קצוצים גס
- 1 כף אבקת קקאו
אופן ההכנה
הרולדה- מרפדים בנייר אפייה תבנית בגודל 40X30 ס"מ. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- שמים את החלבונים בקערת המיקסר ומתחילים להקציף במהירות בינונית. כשמתחיל להיווצר קצף מגבירים את המהירות ומוסיפים בהדרגה את הסוכר. ממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף יציב.
- מנמיכים את מהירות המיקסר ותוך כדי הקצפה אטית מוסיפים את החלמונים, השמן, הקמח והקקאו. מקציפים רק עד שכל החומרים נטמעים בתערובת.
- יוצקים את התערובת לתבנית ומשטחים אותה.
- אופים 20 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר.
- מקציפים את השמנת יחד עם הפודינג עד שמתקבלת קצפת יציבה.
- מורידים את מהירות ההקצפה למינימום ומוסיפים את הפיסטוקים והחמוציות. מפסיקים להקציף ברגע שהם נטמעים היטב בקצפת.
- פורשים נייר אפייה על מגש.
- מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם פיה חלקה בקוטר 2-1 ס"מ. שומרים קצת קרם בצד – הוא ישמש אחר כך להדבקת הרולדות ולציפוי שלהן.
- מזליפים על נייר האפייה פסים ישרים מהמילוי ומניחים במקפיא ל-15 דקות בערך, כדי שהמילוי יתקשה חלקית.
- חותכים את העוגה לרצועות ברוחב המתאים לעטיפת המילוי – כ-3.5 ס"מ למילוי שהוזלף עם פייה בקוטר 1 ס"מ, וכ-6.5 ס"מ למילוי שהוזלף עם פייה בקוטר 2 ס"מ.
- עוטפים כל פס מילוי בעוגה ומדביקים את קצוות העוגה באמצעות מעט קרם.
- מניחים במקפיא ל-30 דקות בערך, כדי לתת לרולדות להתקשות.
- שמים את האגוזים והקקאו בצנצנת. סוגרים ומנערים היטב.
- מפזרים במגש את תערובת האגוזים והקקאו. מורחים את הרולדות בשכבה דקה של קרם ומגלגלים באגוזים (אם רוצים, במקום בקרם אפשר למרוח את הרולדות בשוקולד מומס).
- מניחים במקפיא לשעה בערך, ופורסים.
- חותכים את העוגה לאורכה לשניים או שלושה חלקים שווים.
- מורחים כ-1/3 מהקרם על כל חלק (שומרים בצד מעט מהקרם לציפוי) ומגלגלים לרולדה ארוכה וצרה.
- מניחים במקפיא ל-30 דקות בערך, כדי לתת לרולדה להתקשות מעט.
- מפזרים את האגוזים במגש. מורחים את הרולדות בשכבה דקה של קרם ומגלגלים באגוזים (אם רוצים, במקום בקרם אפשר למרוח את הרולדות בשוקולד מומס).
- מניחים במקפיא לשעה בערך, ופורסים.
- יוצרים רולדה רגילה: מורחים את הקרם על העוגה (שומרים בצד מעט מהקרם לציפוי) ומגלגלים.
- מניחים במקפיא לשעה בערך, כדי לתת לרולדות להתקשות.
- מפזרים את האגוזים במגש. מורחים את הרולדות בשכבה דקה של קרם ומגלגלים באגוזים (אם רוצים, במקום בקרם אפשר למרוח את הרולדות בשוקולד מומס).
- מניחים במקפיא לשעה בערך, ופורסים.
- אפרת ליבפרוינד היא שף-קונדיטורית ובעלת קייטרינג הגורמה הכשר למהדרין "השלמות שבטעם
"