מרכיבים (כ-25 יחידות)

לפנקייקס (8-6 יחידות)
  • 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 2 כפות סוכר
  • קורט מלח
  • 2 ביצים
  • 3/4 כוס חלב
  • 20 גרם חמאה מומסת

לקרם שוקולד-קפה
  • 4 ביצים
  • 5 כפות (60 גרם) סוכר
  • 200 גרם שוקולד חלב או מריר
  • 100 גרם שוקולד לבן
  • 2 כפיות אבקת קפה נמס מומסות במעט מים
  • 2 כפות ליקר שוקולד
  • 1/2 1 (375 מ"ל) מכלים שמנת מתוקה

לציפוי
  • 100 גרם אגוזי פקאן מסוכרים, קצוצים

אופן ההכנה

הפנקייקס
  1. שמים את כל החומרים במעבד מזון, ומעבדים עד שמתקבלת בלילה חלקה ואחידה.
  2. שמים מחבת על אש בינונית ומחממים מעט שמן.
  3. יוצקים מצקת מהבלילה למחבת, ומנענעים בזהירות כדי שהבלילה תתפשט באופן אחיד.
  4. כשתחתית הפנקייק מזהיבה, הופכים וממשיכים לטגן עד שגם הצד השני מזהיב.
  5. מוציאים מהמחבת וחוזרים על הפעולה עם יתרת הבלילה.

הקרם
  1. מקציפים את הביצים עם הסוכר במשך 8 דקות.
  2. בינתיים ממיסים את השוקולד בבאן מרי - סיר המונח מעל סיר גדול יותר שבו מים הרותחים בעדינות (מקפידים שהסיר העליון לא ייגע במים). אפשר גם להמיס את השוקולד במיקרוגל – מניחים אותו בקערה, מחממים 30 שניות (לא יותר!) מערבבים וחוזרים על החימום והערבוב עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
  3. מוסיפים לשוקולד את הקפה המומס והליקר, ומערבבים היטב.
  4. כשמסתיימות 8 דקות ההקצפה של הביצים מנמיכים למינימום את מהירות המיקסר ויוצקים לקערה באטיות את השוקולד המומס.
  5. מקציפים את השמנת המתוקה ומקפלים לתוכה את תערובת השוקולד והביצים.

הרכבת הקינוח
  1. פורשים נייר אפייה על מגש.
  2. מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם פיה חלקה בקוטר 2-1 ס"מ. שומרים קצת קרם בצד – הוא ישמש אחר כך להדבקת הרולדות ולציפוי שלהן.
  3. מזליפים על נייר האפייה פסים ישרים מהמילוי ומניחים במקפיא ל-15 דקות בערך, כדי שהמילוי יתקשה חלקית.
  4. חותכים את הפנקייקס לרצועות ברוחב המתאים לעטיפת המילוי – כ-3.5 ס"מ למילוי שהוזלף עם פייה בקוטר 1 ס"מ, וכ-6.5 ס"מ למילוי שהוזלף עם פייה בקוטר 2 ס"מ.
  5. עוטפים כל פס מילוי בפנקייק ומדביקים את קצוות הפנקייק באמצעות מעט קרם.
  6. מניחים במקפיא ל-30 דקות בערך, כדי לתת לרולדות להתקשות.
  7. מפזרים את האגוזים במגש. מורחים את הרולדות בשכבה דקה של קרם ומגלגלים באגוזים.
  8. מניחים במקפיא לשעה בערך, ופורסים.

השיטה המהירה
  1. יוצרים רולדה רגילה: מורחים את הקרם על הפנקייקס (שומרים בצד מעט מהקרם לציפוי) ומגלגלים.
  2. מניחים במקפיא לשעה בערך, כדי לתת לרולדות להתקשות.
  3. מפזרים את האגוזים במגש. מורחים את הרולדות בשכבה דקה של קרם ומגלגלים באגוזים.
  4. מניחים במקפיא לשעה בערך, ופורסים.

  • אפרת ליבפרוינד היא שף-קונדיטורית ובעלת קייטרינג הגורמה הכשר למהדרין "השלמות שבטעם "