מרכיבים (כ-25 יחידות)
לפנקייקס (8-6 יחידות)- 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח
- 1 כפית אבקת אפייה
- 2 כפות סוכר
- קורט מלח
- 2 ביצים
- 3/4 כוס חלב
- 20 גרם חמאה מומסת
- 4 ביצים
- 5 כפות (60 גרם) סוכר
- 200 גרם שוקולד חלב או מריר
- 100 גרם שוקולד לבן
- 2 כפיות אבקת קפה נמס מומסות במעט מים
- 2 כפות ליקר שוקולד
- 1/2 1 (375 מ"ל) מכלים שמנת מתוקה
- 100 גרם אגוזי פקאן מסוכרים, קצוצים
אופן ההכנה
הפנקייקס- שמים את כל החומרים במעבד מזון, ומעבדים עד שמתקבלת בלילה חלקה ואחידה.
- שמים מחבת על אש בינונית ומחממים מעט שמן.
- יוצקים מצקת מהבלילה למחבת, ומנענעים בזהירות כדי שהבלילה תתפשט באופן אחיד.
- כשתחתית הפנקייק מזהיבה, הופכים וממשיכים לטגן עד שגם הצד השני מזהיב.
- מוציאים מהמחבת וחוזרים על הפעולה עם יתרת הבלילה.
- מקציפים את הביצים עם הסוכר במשך 8 דקות.
- בינתיים ממיסים את השוקולד בבאן מרי - סיר המונח מעל סיר גדול יותר שבו מים הרותחים בעדינות (מקפידים שהסיר העליון לא ייגע במים). אפשר גם להמיס את השוקולד במיקרוגל – מניחים אותו בקערה, מחממים 30 שניות (לא יותר!) מערבבים וחוזרים על החימום והערבוב עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
- מוסיפים לשוקולד את הקפה המומס והליקר, ומערבבים היטב.
- כשמסתיימות 8 דקות ההקצפה של הביצים מנמיכים למינימום את מהירות המיקסר ויוצקים לקערה באטיות את השוקולד המומס.
- מקציפים את השמנת המתוקה ומקפלים לתוכה את תערובת השוקולד והביצים.
- פורשים נייר אפייה על מגש.
- מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם פיה חלקה בקוטר 2-1 ס"מ. שומרים קצת קרם בצד – הוא ישמש אחר כך להדבקת הרולדות ולציפוי שלהן.
- מזליפים על נייר האפייה פסים ישרים מהמילוי ומניחים במקפיא ל-15 דקות בערך, כדי שהמילוי יתקשה חלקית.
- חותכים את הפנקייקס לרצועות ברוחב המתאים לעטיפת המילוי – כ-3.5 ס"מ למילוי שהוזלף עם פייה בקוטר 1 ס"מ, וכ-6.5 ס"מ למילוי שהוזלף עם פייה בקוטר 2 ס"מ.
- עוטפים כל פס מילוי בפנקייק ומדביקים את קצוות הפנקייק באמצעות מעט קרם.
- מניחים במקפיא ל-30 דקות בערך, כדי לתת לרולדות להתקשות.
- מפזרים את האגוזים במגש. מורחים את הרולדות בשכבה דקה של קרם ומגלגלים באגוזים.
- מניחים במקפיא לשעה בערך, ופורסים.
- יוצרים רולדה רגילה: מורחים את הקרם על הפנקייקס (שומרים בצד מעט מהקרם לציפוי) ומגלגלים.
- מניחים במקפיא לשעה בערך, כדי לתת לרולדות להתקשות.
- מפזרים את האגוזים במגש. מורחים את הרולדות בשכבה דקה של קרם ומגלגלים באגוזים.
- מניחים במקפיא לשעה בערך, ופורסים.
- אפרת ליבפרוינד היא שף-קונדיטורית ובעלת קייטרינג הגורמה הכשר למהדרין "השלמות שבטעם
"