רולדה בסיסית וקלה מאוד להכנה.

מרכיבים (כ-25 יחידות)

לבסיס הרולדה
  • 5 ביצים מופרדות
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 2 כפות שמן
  • 1 כוס (140 גרם) קמח
  • 1 כף גדושה קקאו משובח

למילוי
  • 1/2 1 כוסות חלב
  • 3 חלמונים
  • 5 כפות (60 גרם) סוכר
  • 2 כפות (20 גרם) קורנפלור
  • 1 כף אינסטנט פודינג וניל
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 100 גרם חלבה, מפוררת
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

אופן ההכנה

הרולדה
  1. מרפדים בנייר אפייה תבנית בגודל 40X30 ס"מ. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. שמים את החלבונים בקערת המיקסר ומתחילים להקציף במהירות בינונית. כשמתחיל להיווצר קצף מגבירים את המהירות ומוסיפים בהדרגה את הסוכר. ממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף יציב.
  3. מנמיכים את מהירות המיקסר ותוך כדי הקצפה אטית מוסיפים את החלמונים, השמן, הקמח והקקאו. מקציפים רק עד שכל החומרים נטמעים בתערובת.
  4. יוצקים את התערובת לתבנית ומשטחים אותה.
  5. אופים 20 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר.

המילוי
  1. מחממים את החלב על אש בינונית.
  2. בזמן שהחלב מתחמם מערבבים בקערה את החלמונים, הסוכר, הקורנפלור והפודינג.
  3. כשהחלב רותח יוצקים אותו לתערובת החלמונים תוך כדי ערבוב מתמיד, כדי שלא יבשל את החלמונים.
  4. יוצקים את התערובת בחזרה לסיר, ומבשלים על אש בינונית-נמוכה תוך ערבוב מתמיד עד להסמכה (גם כאן הערבוב חשוב כדי שהחלמונים לא יתבשלו ויהפכו לחביתות קטנות).
  5. מסירים מהאש, מוסיפים את השוקולד והחלבה ומערבבים היטב.
  6. מעבירים לקערה (כדי שחום הסיר לא ימשיך לבשל את התערובת), מכסים בפלסטיק נצמד ומצננים לטמפרטורת החדר. מעבירים למקרר.
  7. כשהתערובת קרה מאוד מקציפים את השמנת המתוקה ומקפלים אותה לתוך התערובת.

הרכבת הקינוח

  1. פורשים נייר אפייה על מגש.
  2. מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם פיה חלקה בקוטר 2-1 ס"מ. שומרים קצת קרם בצד – הוא ישמש אחר כך להדבקת הרולדות.
  3. מזליפים על נייר האפייה פסים ישרים מהמילוי ומניחים במקפיא ל-15 דקות בערך, כדי שהמילוי יתקשה חלקית.
  4. חותכים את העוגה לרצועות ברוחב המתאים לעטיפת המילוי – כ-3.5 ס"מ למילוי שהוזלף עם פייה בקוטר 1 ס"מ, וכ-6.5 ס"מ למילוי שהוזלף עם פייה בקוטר 2 ס"מ.
  5. עוטפים כל פס מילוי בעוגה ומדביקים את קצוות העוגה באמצעות שארית הקרם.
  6. מניחים במקפיא ל-30 דקות בערך, כדי לתת לרולדות להתקשות מעט, ורק אז פורסים.
  7. אם רוצים, מדביקים דיסקיות שוקולד קטנות במרכז כל "סושי". כדי ליצור את הדיסקיות ממיסים שוקולד מריר, מזליפים ממנו עיגולים קטנים על נייר אפייה ומניחים להם להתקשות.

השיטה המהירה
  1. חותכים את העוגה לאורכה לשניים או שלושה חלקים שווים.
  2. מורחים 1/3 מהקרם על כל חלק ומגלגלים לרולדה ארוכה וצרה.
  3. מניחים במקפיא ל-30 דקות בערך, כדי לתת לרולדה להתקשות מעט, ורק אז פורסים.

השיטה הכי מהירה
  1. יוצרים רולדה רגילה: מורחים את הקרם על העוגה ומגלגלים.

  • אפרת ליבפרוינד היא שף-קונדיטורית ובעלת קייטרינג הגורמה הכשר למהדרין "השלמות שבטעם "