רולדה בסיסית וקלה מאוד להכנה.
מרכיבים (כ-25 יחידות)
לבסיס הרולדה- 5 ביצים מופרדות
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- 2 כפות שמן
- 1 כוס (140 גרם) קמח
- 1 כף גדושה קקאו משובח
- 1/2 1 כוסות חלב
- 3 חלמונים
- 5 כפות (60 גרם) סוכר
- 2 כפות (20 גרם) קורנפלור
- 1 כף אינסטנט פודינג וניל
- 100 גרם שוקולד מריר
- 100 גרם חלבה, מפוררת
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
אופן ההכנה
הרולדה
- מרפדים בנייר אפייה תבנית בגודל 40X30 ס"מ. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- שמים את החלבונים בקערת המיקסר ומתחילים להקציף במהירות בינונית. כשמתחיל להיווצר קצף מגבירים את המהירות ומוסיפים בהדרגה את הסוכר. ממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף יציב.
- מנמיכים את מהירות המיקסר ותוך כדי הקצפה אטית מוסיפים את החלמונים, השמן, הקמח והקקאו. מקציפים רק עד שכל החומרים נטמעים בתערובת.
- יוצקים את התערובת לתבנית ומשטחים אותה.
- אופים 20 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר.
- מחממים את החלב על אש בינונית.
- בזמן שהחלב מתחמם מערבבים בקערה את החלמונים, הסוכר, הקורנפלור והפודינג.
- כשהחלב רותח יוצקים אותו לתערובת החלמונים תוך כדי ערבוב מתמיד, כדי שלא יבשל את החלמונים.
- יוצקים את התערובת בחזרה לסיר, ומבשלים על אש בינונית-נמוכה תוך ערבוב מתמיד עד להסמכה (גם כאן הערבוב חשוב כדי שהחלמונים לא יתבשלו ויהפכו לחביתות קטנות).
- מסירים מהאש, מוסיפים את השוקולד והחלבה ומערבבים היטב.
- מעבירים לקערה (כדי שחום הסיר לא ימשיך לבשל את התערובת), מכסים בפלסטיק נצמד ומצננים לטמפרטורת החדר. מעבירים למקרר.
- כשהתערובת קרה מאוד מקציפים את השמנת המתוקה ומקפלים אותה לתוך התערובת.
הרכבת הקינוח
- פורשים נייר אפייה על מגש.
- מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם פיה חלקה בקוטר 2-1 ס"מ. שומרים קצת קרם בצד – הוא ישמש אחר כך להדבקת הרולדות.
- מזליפים על נייר האפייה פסים ישרים מהמילוי ומניחים במקפיא ל-15 דקות בערך, כדי שהמילוי יתקשה חלקית.
- חותכים את העוגה לרצועות ברוחב המתאים לעטיפת המילוי – כ-3.5 ס"מ למילוי שהוזלף עם פייה בקוטר 1 ס"מ, וכ-6.5 ס"מ למילוי שהוזלף עם פייה בקוטר 2 ס"מ.
- עוטפים כל פס מילוי בעוגה ומדביקים את קצוות העוגה באמצעות שארית הקרם.
- מניחים במקפיא ל-30 דקות בערך, כדי לתת לרולדות להתקשות מעט, ורק אז פורסים.
- אם רוצים, מדביקים דיסקיות שוקולד קטנות במרכז כל "סושי". כדי ליצור את הדיסקיות ממיסים שוקולד מריר, מזליפים ממנו עיגולים קטנים על נייר אפייה ומניחים להם להתקשות.
- חותכים את העוגה לאורכה לשניים או שלושה חלקים שווים.
- מורחים 1/3 מהקרם על כל חלק ומגלגלים לרולדה ארוכה וצרה.
- מניחים במקפיא ל-30 דקות בערך, כדי לתת לרולדה להתקשות מעט, ורק אז פורסים.
- יוצרים רולדה רגילה: מורחים את הקרם על העוגה ומגלגלים.
- אפרת ליבפרוינד היא שף-קונדיטורית ובעלת קייטרינג הגורמה הכשר למהדרין "השלמות שבטעם
"