מרכיבים (2 חלות גדולות)

לבצק
  • 1 ק"ג קמח
  • 20 גרם (2 כפות) שמרים יבשים
  • 150 גרם (3/4 כוס) סוכר
  • קורט מלח
  • 2 ביצים
  • 3 כפות שמן
  • 2 כוסות מים

למילוי
  • 30 גרם חמאה
  • 250-200 גרם תפוחים - קלופים, מנוקים מגרעינים וחתוכים לקוביות קטנות
  • 2-1 כפות דבש
  • 100 גרם תמרים מגולענים, חתוכים לקוביות קטנות
  • 150 גרם צימוקים בהירים

לציפוי
  • 3/4 1 כוס דבש
  • 4-3 כפות ברנדי

אופן ההכנה

הבצק
  1. מתקינים במיקסר את וו הלישה. שמים בקערת המיקסר את הקמח והשמרים ומתחילים לעבד במהירות נמוכה. מוסיפים, פי הסדר, את הסוכר, המלח, הביצים והשמן. ממתינים בכל פעם שהמרכיב שהוסף ייטמע לחלוטין בתערובת לפני שמוסיפים את הבא אחריו.
  2. ממשיכים בלישה אטית ומוסיפים גם את המים. אם הבצק קשה מדי, מוסיפים עוד כף עוד שתיים. לשים כמה דקות נוספות, עד שהבצק מתלכד סביב וו הלישה, כשמדי פעם עוצרים את פעולת המיקסר ומגרדים את הבצק מרגל הלישה.
  3. מעבירים את הבצק למשטח העבודה ולשים אותו בידיים עוד 3-2 דקות.
  4. משמנים קערה ומניחים בה את הבצק. מכסים במגבת ונותנים לבצק לתפוח במקום חמים כשעה וחצי.

המילוי
  1. מחממים את החמאה במחבת. מוסיפים את התפוחים ומטגנים אותם תוך ערבוב עד שהם מתחילים להזהיב.
  2. מוסיפים למחבת את הדבש, התמרים והצימוקים וממשיכים לטגן עוד 3-2 דקות תוך ערבוב.

עיצוב החלה
  1. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
  2. מחלקים את הבצק לשניים. כדאי להיעזר במשקל כדי שהחלות יהיו בגודל אחיד.
  3. מקמחים קלות את המשטח העבודה ומרדדים את כל אחד מחלקי הבצק לעלה מלבני בעובי של כ-1/2 ס"מ.
  4. מפזרים על כל אחד מעלי הבצק מחצית מהמילוי ומגלגלים לרולדה. קולעים כל רולדה לצמה.
  5. מניחים את החלות בתבנית ומתפיחים כשעה.
  6. לקראת סוף התפיחה מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  7. אופים כ-35 דקות.

הציפוי
  1. מעט לפני סיום האפייה שמים את הדבש והברנדי בסיר ומבשלים 4-3 על אש נמוכה-בינונית. מדי פעם מערבבים.
  2. מיד לאחר שמוציאים את החלות מהתנור מברישים אותן בציפוי הדבש.

מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהגשת אסנת לסטר