בקשו מהקצב עור של צוואר עוף שמתאים למילוי. אם אינכם משיגים עור של צוואר, אפשר לתפור כיסים מעור של חלקי עוף אחרים באמצעות חוט כותנה דק.

מרכיבים (4 מנות)

  • 4 הלזלך – עור של צוואר תרנגולת או כיסים מעור של תרנגולת
  • 1 בצל גדול חתוך לפרוסות
  • 1 כף פפריקה אדומה
  • 1/2 כוס שמן

למילוי
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 6-5 כפות שמן
  • 350 גרם חזה עוף טחון
  • 150-100 גרם שזיפים מיובשים, מגולענים וחתוכים
  • 50 גרם צימוקים
  • 1 כף דבש
  • 100 גרם אגוזי מלך שבורים
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

המילוי
  1. מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן עד שהוא הופך לשקוף.
  2. מערבבים את הבצל המטוגן עם שאר מרכיבי המילוי עד שמתקבלת תערובת אחידה.

ההלזלך
  1. ממלאים את כיסי העור במילוי. אם צריך סוגרים בתפירה.
  2. מערבבים את השמן והפפריקה המתוקה.
  3. יוצקים את השמן לסיר רחב. מוסיפים את הבצל הפרוס ומניחים עליו את כיסי העור הממולאים.
  4. מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה במשך כחצי שעה, כשמדי פעם בודקים את הבצל והממולאים. כאשר חלקם התחתון של ההלזלך השחים היטב הופכים אותם ומבשלים כחצי שעה נוספת עד שגם הצד השני משחים.

  • מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהגשת אסנת לסטר