כל מי שאוכל מאז ראש השנה בעיקר שאריות וקצת נמאס לו, שירים את היד. אני רוצה לדעת שזה לא רק אני. נראה לי שאחת הסיבות לכך שמאכלי ראש השנה הם כל כך מיוחדים היא שאחרי שמכינים אותם בכמויות ואוכלים אותם שוב ושוב ושוב, אף אחד לא רוצה לראות אותם יותר במשך שנה שלמה.

ובכן, מכיוון שעדיין יש לנו במקרר סירים מסוכות, אין שום הצדקה לכך שאבשל עוד אוכל. אבל יש לי הרגשה שסלט לא נחשב. חוץ מזה שהתחשק לי לאכול משהו שלא הותקן אי שם ביום רביעי או שלישי.

אז הכנתי לי שני סלטי מלפפונים ששמתי עליהם עין (מהספר של ביטמן. כן, ההוא עם ה-995 עמודים). אה, סליחה, לא שני סלטים, אלא דואט של סלטים. הרי הטריק הראשון בשרוולם של המסעדות ואולמי האירועים הוא השימוש במילה דואט כדי לרומם כל שני מאכלים המוגשים בצוותא: דואט של חומוס וטחינה, דואט של רבע עוף ובורקס. מעתה, אל תאמרו שניצל ופירה - אמרו "דואט של כתיתת עוף וקרם תפוחים של אדמה". אה, וזה כמובן מביא אותנו לעוד טריק מתוחכם: השימוש במילה "של" במקום בסמיכות. עוגה של שוקולד, פירות של קיץ, תפוחים של אדמה. וואוו, אני לגמרי צריכה לעזוב את מקום עבודתי ולהיות קופירייטרית של מתכונים (רואים? שוב של). בטח משלמים על זה המון.

מתכונים חדשים בערוץ האוכל:

אז כפי שאמרתי, שני מתכונים היום: אחד חמוץ וקרמי, השני אסייתי ומתובל. שניהם לא מחזיקים זמן רב ועדיף להכין אותם מיד לפני האכילה, פן תאבד רעננות הסלט.

ועוד הערה אחרונה: כשאני אומרת רוטב סויה, אני לא מתכוונת לרוטב הצמיגי "בסגנון סיני". אני מתכוונת לדבר האמיתי: מימי יותר ועם פי עשרה יותר טעם. זה לא חייב להיות "קיקומן" בהכרח, יש עוד חברות בשוק. אבל אני מאמינה אדוקה בכך שרוטב סויה אמיתי שווה את ההשקעה. אמנם הוא עולה יותר מרוטבי ה"בסגנון", אבל אפשר להשתמש בכמות הרבה יותר קטנה שלו בכל מתכון, כי יש לו טעם חזק ומרוכז יותר (אה, והוא גם טעים יותר).

סלט מלפפונים ביוגורט

מבוסס על: מתכון של מארק ביטמן מתוך How to Cook Everything Vegetarian (לא שהוא המציא את הרעיון של מלפפונים ביוגורט, אבל אתם יודעים למה אני מתכוונת)

עלות: כ-4 שקלים

כמות: 4-3 מנות

מרכיבים
  • 3 מלפפונים גדולים
  • 2 גבעולי שמיר
  • 1/2 כוס יוגורט (אפשר גם להשתמש בשמנת חמוצה)
  • 2 כפות מיץ לימון
  • קמצוץ פפריקה חריפה
  • מלח לפי הטעם (אני השתמשתי בקצת פחות מ-1/2 כפית)
  • מעט פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה
  1. פורסים את המלפפונים לטבעות וקוצצים את גבעולי השמיר.
  2. מערבבים בקערה את היוגורט, מיץ הלימון, הפפריקה החריפה, המלח, הפלפל, וחצי מהשמיר הקצוץ.
  3. מוסיפים את המלפפונים ומערבבים. לפני ההגשה מפזרים על הסלט את יתרת השמיר.

סלט מלפפונים קוריאני

מבוסס על: כנ"ל

עלות: כ-4 שקלים

כמות: 4-3 מנות

מרכיבים
  • 3 מלפפונים גדולים
  • 1 כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ
  • 1 כפית שום קצוץ
  • 1 כפית פלפל חריף טרי קצוץ (או לפי הטעם ומידת החריפות של הפלפל שברשותכם)
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כפית שמן שומשום
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות חומץ אורז, או חומץ רגיל מדולל במעט מים (אני שמתי כף חומץ אורז וכף חומץ רגיל)
  • מעט פלפל שחור גרוס
  • לקישוט: שומשום ו/או עלי כוסברה

אופן ההכנה
  1. פורסים את המלפפונים לחצאי טבעות וקוצצים כל מה שצריך קיצוץ - הג'ינג'ר, השום והפלפל החריף.
  2. מערבבים בקערה את כל המרכיבים למעט המלפפונים והקישוטים, עד שהסוכר מתמוסס בתערובת.
  3. מוסיפים את המלפפונים, מערבבים בעדינות ומקשטים בשומשום ו/או בעלי כוסברה.