שלום לכם קוראי היקרים (חוץ מאלה מכם שהחליטו לבנות את הסוכות שלהם אחרי 10 בלילה ו/או לפני 7:30 בבוקר. אתם קצת פחות יקרים לי כרגע).

אצלנו בבית, ההכנה הכי קשה לקראת סוכות היתה קישוט הסוכה. לא מדובר היה בסתם משימה, כי אם מלחמה עיקשת בין כוחות הטוב - שדגלו בקישוטים ביתיים וצנועים תוך שילוב עדין של כמה שרשראות קנויות ומנצנצות – לבין כוחות האופל - שדגלו בתליית כל הקישוטים הכי מנצנצים וצעקניים שאגרנו במשך השנים, כמה שיותר גדול ורועש יותר טוב.

וכך זה היה הולך: אמא שלי היתה מגיעה לסוכה שנבנתה זה עתה ותולה כמה מהמנצנצים העצומים שלנו - או כפי שאני קראתי להם, מדוזות רדיואקטיביות מצ'רנוביל. אחריה אני הייתי נכנסת לסוכה, מורידה את כל המדוזות ושוזרת במקומן את שרשראות הנייר (המתפוררות) והחרוזים שייצרנו לאורך השנים. אז הגיעה תורה של אחותי, שנעלבה מזה שאף אחד לא תלה את הציור שלה מהגן (זה שכל הצבעים שלו נזלו מהגשם בסופה של 99'), וכאות מחאה היתה תולה בחזרה את כל המדוזות, כולל זו האימתנית ביותר - המדוזה המנצנצת שממנה תלויות תת-מדוזות קטנות בצורות של פירות מנצנצים (למה? למה??!!)

סוכת שלום כבר אמרנו?

עוד דברים טעימים:

בשלב כלשהו היינו גומרים את כל הסיכות לתלייה, ומצב הקישוט מאותו רגע היה נשמר כסטטוס קוו באותה השנה. מזל שאף אחד לא חשב (העז?) לקנות עוד חבילת סיכות. בעצם, היות שכל הצדדים במחלוקת האסתטית הזאת לא ניחנו בגובה מרשים במיוחד, ייתכן שפשוט נמאס לנו מהסדרה הבלתי נגמרת של גרירת כיסא, תלייה, גרירת כיסא, תלייה, גרירת כיסא, תלייה וכו'. קשים הם חייהם של היהודים הנמוכים.

אנד נאו פור סאמתינג קומפליטלי דיפרנט: מרק עדשים. בעצם אולי זה כן קשור. מרק עדשים זה קצת סתווי כזה, לא? מתאים לי דווקא לשבת בסוכה ולאכול איזו קערת מרק עדשים מהבילה. אבל לא מדובר במרק עדשים רגיל. המתכון מאוד פשוט להכנה – ויש בו טוויסט מקורי: למרק נוספים כמה משמשים מיובשים קצוצים, המעניקים לו מתיקות עדינה ומיוחדת.

השילוב של עדשים ומשמשים אולי יישמע לכם קצת מוזר (זו לא הפעם הראשונה שאני אומרת את זה כאן. הממ...) אבל הם דווקא משתלבים בצורה נהדרת - במיוחד על רקע החמיצות והמורכבות של החומץ הבלסמי שמוסיפים בסוף. כך, לאחר מעט מאוד מאמץ, מתקבל מרק סמיך, ממלא ועשיר בטעמים, שאני מוצאת את עצמי חוזרת אליו שוב ושוב.

מרק עדשים עם משמשים מיובשים

מבוסס על: מתכון של מולי קאצן מתוך הספר Vegetable Heaven

עלות: כ-13 שקל

כמות: 8-7 מנות

מרכיבים
  • 2 כוסות עדשים כתומות או ירוקות (בשני המקרים יוצא אחלה, הצבע קצת יותר יפה עם הכתומות)
  • 8 כוסות מים
  • 2 כוסות בצל קצוץ (בערך בצל אחד בינוני-גדול)
  • 2 כפיות כמון
  • 2 כפיות חרדל (התבלין היבש, לא הממרח)
  • 2 שיני שום
  • 1 כוס לא גדושה של משמשים מיובשים קצוצים (יצא לי 12 משמשים. לא שספרתי)
  • 1/2 1 עד 2 כפיות מלח (לפי הטעם)
  • 3 כפות חומץ בלסמי
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה
  1. שמים את העדשים והמים בסיר. מכסים, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 15 דקות.
  2. מוסיפים את הבצל, הכמון והחרדל ומבשלים 15 דקות נוספות, עד שהעדשים מתרככות.
  3. מוסיפים את השום, המשמשים והמלח ומבשלים עוד 15 דקות.
  4. מורידים מהאש ומוסיפים את החומץ הבלסמי והפלפל הגרוס. מערבבים.