כן כן, ממש נימוחה – מפני שלא מדובר במחית דלעת, אלא בקוביות קטנות שמתבשלות על אש קטנטנה בתערובת תבלינים מופלאה עד שהן רכות. השילוב של הקוביות הנמסות בפה עם הציפוי הפריך הוא נפלא.

אפשר להכין את הסיגרים מראש ולשמור במקרר, ולפני ההגשה לחמם אותם בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות עד שהם חוזרים להיות פריכים. המתכון הוא מבית אמה של ג'והנה חברתי מפריז - אותה ג'והנה שמסרה לי את המתכון של הבריוש הנפלא שלה.

מרכיבים (כ-40 סיגרים)

  • 400 גרם דלעת חתוכה לקוביות קטנות בגודל 1X1 ס"מ
  • 200 גרם אבקת סוכר (אני שמתי סוכר רגיל, ויצא מצוין)
  • מיץ מ- 1/2 לימון
  • 1/2 כפית קינמון
  • 2 מסמרי ציפורן
  • 1/2 כף מי פריחת הדרים או 2 טיפות תמצית מי זהר
  • 1 חבילה של עלי בריק (עלי סיגר), מופשרים במקרר וחצויים
  • שמן להברשה

לציפוי

  • כ-1 כוס דבש
  • חופן שומשום קלוי מעט במחבת יבשה

אופן ההכנה

  1. משרים את קוביות הדלעת בסוכר ובמיץ הלימון למשך שעה (אני השריתי לילה).
  2. שמים את הדלעת עם נוזלי ההשריה והתבלינים בסיר עם ציפוי מונע הידבקות. מבשלים על אש קטנה עד שהקוביות רכות. אם נותרים נוזלים בסיר, ממשיכים לבשל על אש בינונית-גבוהה עד שנותר רק מעט נוזל סמיך. מצננים לטמפרטורת החדר.
  3. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  4. מברישים את חצאי העלים במעט שמן. מניחים את העלים כשצדם החתוך רחוק מכם. מניחים כף מהמלית במרכז כל מחצית עלה, קרוב יותר לשוליים המעוגלים הקרובים אליכם. מקפלים את העלה מימין ומשמאל על המלית, ומגלגלים לכיוון הקצה החתוך (כאן תמצאו הנחיות מצולמות לגלגול. כפי שאתם יכולים לראות בתמונה, אני גילגלתי לסיגרים דקים מאוד).
  5. מסדרים את הסיגרים בתבנית כשה"תפר" פונה כלפי מטה.
  6. אופים 30-20 דקות, עד שהסיגרים מזהיבים. מוציאים מהתנור ומצננים מעט.
  7. מחממים את הדבש על אש בינונית או במיקרוגל. טובלים בו את הסיגרים עד לציפוי מלא ומפזרים עליהם בנדיבות שומשום. ג'והנה סיפרה לי בשקט שהיא טובלת פעמיים כי זה פשוט טעים יותר.

גיוון

  • באחת הפעמים שבהן הכנתי את הסיגרים הוספתי 3 כפות גדושות של קוקוס לסיר שבו התבשלה הדלעת. אין דברים כאלה!

  • מרילין איילון היא בעלת הבלוג Ma Blogeria ומחברת הספר "שבוע במטבח של מרילין" בהוצאת מייזליק ספרים