את הקרפלך מבשלים במרק עוף. אם אתם זקוקים למתכון למרק, הנה כמה אפשרויות:

מרכיבים

לבצק

  • 1 כוס מים
  • 2 כוסות קמח
  • 1 כפית מלח
  • 1 תפוח אדמה מבושל ומעוך למחית
  • 3 חלמוני ביצה
  • 1 כף שמן קנולה או זית

למילוי

  • 3 כבדי עוף
  • 4 כפות שמן קנולה או זית
  • 1 בצל קצוץ
  • 1/2 ק"ג בשר בקר טחון
  • 1 ביצה
  • מלח
  • פלפל

לבישול

  • מרק עוף

אופן ההכנה

הבצק

  1. מרתיחים את כוס המים. יוצקים לקערה ומוסיפים כוס קמח וכפית מלח.
  2. מעבירים למשטח את העיסה הגבשושית שנוצרה, ומוסיפים כוס קמח נוספת. מתחילים ללוש, ותוך כדי לישה מוסיפים בהדרגה את תפוח האדמה, החלמונים וכף השמן. ממשיכים ללוש עד שהבצק רך ונוח לעבודה.

המילוי

  1. שוטפים את כבדי העוף ומחוררים אותם עם מזלג. ממליחים במעט מלח גס. צולים משני הצדדים על רשת מעל להבה גלויה במשך כמה דקות, עד שהם מוכנים לגמרי. שוטפים קלות ומצננים לטמפרטורת החדר (בכל רשתות השיווק נמכר כיום מתקן המאפשר צלייה נוחה על הכיריים במטבח).
  2. קוצצים את הכבדים בסכין.
  3. מחממים את השמן במחבת ומטגנים בו את הבצל עד שהוא הופך לשקוף.
  4. מוסיפים את הכבדים למחבת. מטגנים תוך ערבוב דקה או שתיים ומתבלים במלח ופלפל.
  5. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עוד כמה דקות, תוך ערבוב, עד שהבשר מוכן בחלקו. מורידים מהאש ומצננים לטמפרטורת החדר. מוסיפים את הביצה ומערבבים.
  6. עכשיו ניגשים לחלק המרגש: מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעובי הרצוי – יש המעדיפים את הבצק עבה יותר, ויש שאוהבים אותו דווקא דקיק.
  7. קורצים מהבצק עיגולים באמצעות כוס רגילה. מניחים כף מילוי במרכז כל עיגול.
  8. מרטיבים מעט את שולי הבצק ומקפלים אותו לשניים. מהדקים את הקצוות.
  9. מרתיחים את מרק העוף. מוסיפים את הקרפלך למרק, ונותנים להם לצוף במרק ולהתבשל בכיף.

טיפ

  • אפשר להכין את הקרפלך שבוע מראש ולהקפיא אותם. כל שנותר הוא להוציא מהפריזר ולהשליך היישר אל מרק העוף הרותח שעל הכירה.