מרכיבים (70-60 עוגיות)
לתערובת השקדים- 200 גרם (1/2 כוס ועוד 1 כף) גלוקוז (להשיג בחנויות בישול ואפייה)
- 200 גרם (1 כוס) סוכר
- 200 גרם חמאה
- 120 גרם (1 כוס ועוד 2 כפות) פרוסות שקדים מולבנים, שבורות
- 400 גרם (1/3 3 כוסות) אבקת סוכר
- 400 גרם חמאה רכה
- 1/2 כפית מלח
- 1 ף תמצית וניל
- 5 חלבונים (150 גרם)
- 500 גרם (1/2 3 כוסות) קמח
אופן ההכנה
תערובת השקדים- שמים בסיר קטן את הגלוקוז, הסוכר והחמאה, ומבשלים עד שהחמאה נמסה ונוצר נוזל זהוב.
- מסירים מהכיריים, מוסיפים את השקדים ומערבבים לתערובת אחידה.
- שמים בקערת המיקסר את אבקת הסוכר, החמאה, המלח ותמצית הווניל. מערבלים קלות, רק עד שהמרכיבים מתאחדים.
- מוסיפים את החלבונים ומערבלים עוד קצת, עד שהם נטמעים בעיסה.
- מוסיפים את הקמח ומערבלים לקבלת בצק אחיד.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות במצב טורבו. מרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.
- מעבירים את הבצק לשקית זילוף ומזלפים טבעות בתבנית. מניחים במרכז כל טבעת מתערובת השקדים.
- אופים 15 דקות, עד שהעוגיות זהובות. אם אין בתנור מצב טורבו, אופים כל תבנית בנפרד.
- מצננים ומגישים.