מרכיבים (70-60 עוגיות)

לתערובת השקדים
  • 200 גרם (1/2 כוס ועוד 1 כף) גלוקוז (להשיג בחנויות בישול ואפייה)
  • 200 גרם (1 כוס) סוכר
  • 200 גרם חמאה
  • 120 גרם (1 כוס ועוד 2 כפות) פרוסות שקדים מולבנים, שבורות

לבצק
  • 400 גרם (1/3 3 כוסות) אבקת סוכר
  • 400 גרם חמאה רכה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 ף תמצית וניל
  • 5 חלבונים (150 גרם)
  • 500 גרם (1/2 3 כוסות) קמח

אופן ההכנה

תערובת השקדים
  1. שמים בסיר קטן את הגלוקוז, הסוכר והחמאה, ומבשלים עד שהחמאה נמסה ונוצר נוזל זהוב.
  2. מסירים מהכיריים, מוסיפים את השקדים ומערבבים לתערובת אחידה.

העוגיות
  1. שמים בקערת המיקסר את אבקת הסוכר, החמאה, המלח ותמצית הווניל. מערבלים קלות, רק עד שהמרכיבים מתאחדים.
  2. מוסיפים את החלבונים ומערבלים עוד קצת, עד שהם נטמעים בעיסה.
  3. מוסיפים את הקמח ומערבלים לקבלת בצק אחיד.
  4. מחממים את התנור ל-180 מעלות במצב טורבו. מרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.
  5. מעבירים את הבצק לשקית זילוף ומזלפים טבעות בתבנית. מניחים במרכז כל טבעת מתערובת השקדים.
  6. אופים 15 דקות, עד שהעוגיות זהובות. אם אין בתנור מצב טורבו, אופים כל תבנית בנפרד.
  7. מצננים ומגישים.