מרכיבים (כ-40 עוגיות)

  • 200 גרם חמאה רכה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כפות אמרטו (ליקר שקדים)
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
  • 3/4 כוס (80 גרם) שקדים מולבנים טחונים
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות במצב טורבו. מרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.
  2. שמים בקערת המערבל את החמאה, תמצית הווניל, הליקר, הסוכר והשקדים ומקציפים היטב עד שמתקבלת בלילה תפוחה ובהירה. מוסיפים את הקמח ומערבבים ידנית לבצק אחיד.
  3. יוצרים מהבצק כדורים קטנים בידיים ומניחים אותם בתבניות. לחלופין, אפשר להזליף את הבצק בתבניות באמצעות שקית זילוף.
  4. אופים 10 דקות, עד הזהבה. אם אין בתנור מצב טורבו, אופים כל תבנית בנפרד.
  5. מצננים ומגישים.