מתכון של אסתי גיל מחיפה.
מרכיבים (תבנית עגולה בקוטר 28 ס"מ)
לבצק- 8 ביצים מופרדות
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- 5 כפות (110 גרם) דבש
- קורט זנגביל
- קורט אגוז מוסקט
- קורט קינמון
- 1/2 כפית תמצית וניל
- 1 כוס (140 גרם) קמח תופח
- 200 גרם חמאה
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- 2/3 1 כוסות (200 גרם) אבקת סוכר
- 3 כפות חלב
- 2 כפות תמצית וניל
- 2 כפות קינמון
- 150 גרם חמאה
- 200 גרם (1/2 כוס ועוד 1 כף) דבש
- 4 כפות סוכר
- 1ק"ג תפוחים חמוצים פרוסים דק
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
- 4 כפות (90 גרם) דבש
- 1 שקית אינסטנט פודינג וניל
- 3 כפות סירופ מייפל
- חופן אגוזי פקאן מסוכרים שבורים
אופן ההכנה
הבצק- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מקציפים את החלבונים במהירות בינונית. כאשר מתחיל להיווצר קצף מגבירים את מהירות ההקצפה ומוסיפים בהדרגה את הסוכר. ממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף יציב, מבריק וגמיש.
- מורידים את מהירות ההקצפה ומוסיפים את שאר מרכיבי הבצק, מלבד הקמח. ממשיכים להקציף 30-20 שניות, עד שכל המרכיבים נטמעים בקצף. מפסיקים את ההקצפה.
- מקפלים את הקמח בהדרגה לתוך התערובת: בכל פעם מוסיפים מעט ממנו ומקפלים עד שהוא נטמע בתערובת.
- מרפדים תבנית בקוטר 28 ס"מ בנייר אפייה משומן. יוצקים לתבנית שליש מהתערובת ואופים 10 דקות. אופים כך גם את כל אחד משני השלישים הנותרים של התערובת.
- מצננים לטמפרטורת החדר.
- מקציפים את החמאה, הסוכר ואבקת הסוכר במיקסר עם וו הקצפה עד שמתקבל קרם חלק.
- מוסיפים את החלב, תמצית הווניל והקינמון וממשיכים להקציף עד שמתקבל קרם אחיד.
- מכסים ושומרים במקרר.
- שמים במחבת רחבה את החמאה, הדבש והסוכר. מבשלים על אש בינונית, תוך ערבוב מתמיד, עד שהסוכר נמס.
- מוסיפים את פרוסות תפוחי העץ וממשיכים לבשל כ-15-10 דקות, עד שהתפוחים מתרככים ונוצר קרמל שחום.
- מקציפים את השמנת המתוקה עם פודינג הווניל והדבש עד שנוצר קרם אוורירי ואחיד.
- משמנים היטב את דפנות התבנית, כדי שהעוגה לא תידבק אליהן. לחלופין, אפשר לרפד את הדפנות בשקף.
- מניחים בתבנית עוגת טורט ומורחים עליה את קרם הקינמון.
- מניחים על הקרם את עוגת הטורט השנייה. מפזרים את התפוחים שבמחבת על העוגה באופן אחיד, ויוצקים עליהם את הסירופ שבמחבת.
- מניחים על התפוחים את עוגת הטורט האחרונה. יוצקים על העוגה את סירופ המייפל ומורחים אותה בקרם הווניל.
- מכניסים את העוגה לשעתיים לפחות, עד שהיא מתייצבת.
- לפני ההגשה מפזרים על העוגה אגוזי פקאן מסוכרים.