מרכיבים (תבנית פאי בקוטר 28-26 ס"מ)

  • 3-2 תפוחים ירוקים
  • 1 כף סוכר חום

לבצק
  • 200 גרם (1/2 1 כוסות) קמח
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
  • 120 גרם חמאה (או מרגרינה בטעם חמאה) חתוכה לקוביות קטנות
  • 3 חלמונים
  • 2-1 כפות ברנדי

לקרם
  • מיץ מלימון אחד
  • 75 גרם חמאה או מרגרינה בטעם חמאה, רכה
  • 200 גרם (1 כוס) סוכר
  • 3 ביצים טרופות
  • 1 כף תמצית וניל
  • קליפה מגוררת מלימון אחד

אופן ההכנה

הבצק
  1. מערבבים את הקמח עם הסוכר.
  2. מפזרים את חתיכות החמאה על הקמח ומתחילים ללוש את החמאה עם קצות האצבעות, עד שנוצרים פירורי בצק.
  3. מוסיפים את החלמונים והברנדי ולשים לישה קצרה, רק עד שמתקבל בצק אחיד. אפשר להכין את הבצק גם במעבד מזון עם להב המתכת: מעבדים בכמה פולסים את הקמח, הסוכר והחמאה, עד שנוצרים פירורי בצק. מוסיפים את החלמונים והברנדי ומעבדים עוד מעט, רק עד שמתקבל בצק אחיד.
  4. עוטפים את הבצק בפלסטיק נצמד ומניחים במקרר ל-10 דקות.
  5. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  6. משמנים היטב את התבנית.
  7. מקמחים קלות משטח עבודה. מרדדים את הבצק לעיגול שקוטרו קצת יותר גדול מזה של התבנית. אפשר לרדד את הבצק גם בין שני ניירות אפייה.
  8. מניחים את הבצק בתבנית ומהדקים לתחתית ולדפנות.
  9. אופים את הבצק 10 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר.

הקרם
  1. מקציפים את החמאה והסוכר במשך 10-8 דקות, עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
  2. מוסיפים בהדרגה את הביצים – בכל פעם מוסיפים כף אחת ומחכים שהביצה תיבלע לחלוטין בתערובת.
  3. מוסיפים את תמצית הווניל ואת גרדת הלימון.

הרכבת הפאי
  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. חוצים את התפוחים ומנקים אותם מהליבה. חותכים לפרוסות דקות מאוד. מערבבים עם מיץ הלימון ומניחים בצד.
  3. יוצקים את הקרם על תחתית הפאי.
  4. מסדרים את פרוסות התפוחים על הקרם בשני מעגלים, חיצוני ופנימי. בכל מעגל מניחים שתי שכבות של תפוחים. התפוחים צריכים לחפוף זה את זה, כמו רעפים (חלק מהתפוחים שבשכבה התחתונה ישקעו – אבל זה בסדר).
  5. אופים כ-30 דקות.
  6. מוציאים את הפאי מהתנור ומפזרים עליו את הסוכר החום. אופים 15 דקות נוספות, עד שהקרם מתייצב ואינו רועד כאשר מנערים את התבנית.

מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע בהגשת אסנת לסטר