אפשר וכדאי להתחיל בהכנה יום לפני הצלייה.

מרכיבים (6 מנות)

  • 1 כוס שמן זית
  • 16 תפוחי אדמה בינוניים, עדיף מזן דזירה, שטופים היטב ומיובשים
  • 2 כפות מלח עשבים
  • 2 כפות תערובת תבלינים לעוף בגריל

אופן ההכנה

יום לפני הארוחה
  1. מרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה. מושחים את הנייר ב-1/2 כוס מהשמן ומפזרים עליו את התבלינים בשכבה אחידה. חוצים את תפוחי האדמה לאורכם, מניחים על קרש חיתוך וחותכים כל מחצית לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ - אך לא עד הסוף, כך שהן לא יופרדו. מסדרים בתבנית בשכבה אחידה, כשהצד עם הקליפה פונה כלפי מעלה.
  2. יוצקים את השמן הנותר על תפוחי האדמה. מכסים היטב ומאחסנים במקרר.

לפני הארוחה
  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
  2. אופים את תפוחי האדמה כ-35 דקות, עד שהם אפויים לגמרי וצלויים היטב. מגישים מיד.