מרכיבים (6 מנות)

לרוטב
  • 1/3 כוס שמן קנולה
  • 1 כף דבש
  • 1/4 כפית מלח או לפי הטעם
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • מיץ מ־2 לימונים בינוניים
  • 1 כף חומץ בלסמי לבן או 1 כפית חומץ בלסמי רגיל + 2 כפות חומץ תפוחים

לסלט

  • מיץ מ-1/2 לימון
  • 2 תפוחים מזן גרני סמית
  • 2 סלקים קלופים
  • שמן לטיגון עמוק
  • 250 גרם עלי תרד או בוק צ'וי (ירק סיני, אפשר למצוא אותו ברוב רשתות השיווק במקרר הירקות)
  • 1/2 כוס אגוזי לוז, פרוסים דק בסכין

אופן ההכנה

  1. שמים את כל מרכיבי הרוטב בצנצנת. סוגרים במכסה ומנערים היטב, לקבלת רוטב אחיד.
  2. יוצקים לקערה קטנה מים צוננים ואת מיץ הלימון (כדי לעכב את השחרת התפוחים לאחר החיתוך). חותכים את התפוחים לפרוסות בעובי 2 מ"מ ומעבירים מיד למי הלימון.
  3. מכינים את טוגני הסלק: חותכים את הסלק לפרוסות בצורת חצי עיגול, דקיקות ככל האפשר. מייבשים את הפרוסות בעזרת נייר מטבח.
  4. יוצקים את השמן לטיגון עמוק לסיר קטן ומחממים. מוסיפים את פרוסות הסלק ומטגנים עד שהן הופכות לפריכות. מוציאים ומניחים על נייר סופג, לספיגת עודפי השמן.
  5. מסדרים את עלי התרד (או הבוק צ'וי) בקערת הגשה. מסננים את פרוסות התפוחים ממי הלימון, מייבשים ומוסיפים לסלט. מפזרים מעל את טוגני הסלק והאגוזים, יוצקים את הרוטב, מערבבים קלות ומגישים מיד.

איך מכינים מראש?

  • את התחמיץ מכינים יום לפני ההגשה, ומאחסנים במקרר. את טוגני הסלק מכינים יום מראש, ושומרים בקופסה אטומה. את הסלט עצמו חותכים ומרכיבים ממש לפני ההגשה.