מרכיבים (5 מנות)

  • 5 קלחי תירס קצרים ונקיים
  • 5 כפות שמן זית
  • 3 כפות מיץ לימון טרי
  • 3 שיני שום קלופות ופרוסות
  • 1 כוס עלי כוסברה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • פפריקה חריפה

אופן ההכנה

  1. מניחים כל קלח תירס על יריעה של נייר אלומיניום באורך 30 ס"מ, ששוליה מעט מורמים.
  2. שמים בקערית את שמן הזית ומיץ הלימון. מערבבים ויוצקים על הקלחים. מפזרים מעל את השום, הכוסברה, המלח, הפלפל השחור והפפריקה לפי הטעם.
  3. עוטפים את הקלחים בנייר האלומיניום, ומניחים בצד ל־3 שעות. מסובבים מדי פעם, כדי שהתיבול יגיע לכל צדי הקלחים.
  4. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  5. פותחים בעטיפות הקלחים חריץ קטנטן ליציאת אדים, וצולים בתנור כשעה.
  6. מסירים את רדיד האלומיניום בזהירות (נפלטים ממנו אדים חמים) ומגישים חם.