מתוך הפקת האופנה היהלום שבגזר.
מרכיבים (2 מנות)
- 200 פילה טונה פרוס לסשימי (בקשו מהמוכר לעשות זאת)
- סלק לא קלוף, שטוף
- מעט זרעי חרדל
- טוגראשי (תערובת תבלינים יפנית – להשיג בחנויות טבע, חנויות המתמחות באוכל מהמזרח ובחלק מרשתות השיווק)
- מעט כוסברה קצוצה
- רוטב סויה
- ווסאבי
- ג'ינג'ר כבוש
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-250 מעלות.
- מניחים את הסלק בתבנית ואופים 90-60 דקות, עד שהוא רך לגמרי. מוציאים מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר.
- שמים את זרעי החרדל במחבת ללא שמן. קולים כ-5 דקות על אש נמוכה-בינונית.
- קולפים את הסלק וחותכים לפרוסות דקיקות.
- מסדרים בצלחת כמניפה את פרוסות הטונה ופרוסות הסלק.
- מפזרים מעל כוסברה וזרעי חרדל. מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל. מגישים לצד רוטב סויה, ווסאבי וג'ינג'ר כבוש.