מרכיבים (4 יחידות)

  • 2 דפי פילו חתוכים לריבועים בגודל 7X7 ס"מ
  • 3 תפוחים ירוקים מזן גרני סמית, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
  • מיץ מ־‭1/2‬ לימון
  • 2 כפות דבש
  • מעט קינמון
  • ‭1/4‬ כוס מים
  • 2 כפות שיבולת שועל
  • 2 כפות שקדים גרוסים
  • ‭1/2‬ כף שמן, לשימון התבנית

  • כלים מיוחדים: תבנית שקעים

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180‬ מעלות. משמנים את התבנית בעזרת מברשת.
  2. מניחים בכל שקע 2 ריבועי פילו ומהדקים לתחתית התבנית בעזרת האצבעות.
  3. אופים כ-4 דקות עד הזהבה בהירה. מוציאים אך לא מכבים את התנור.
  4. שמים בסיר את התפוחים עם מיץ הלימון, הדבש והקינמון. מוסיפים רבע כוס מים, מכסים ומבשלים על להבה קטנה עד ריכוך.
  5. מסירים את מכסה הסיר ומבשלים כמה דקות עד שנוזלי הבישול מתאדים. מצננים, מוסיפים את שיבולת השועל ומערבבים בעדינות.
  6. שמים מהמלית בכל סלסילת פילו, מפזרים מעל שיבולת שועל ושקדים ומחזירים לתנור החם ל-4 דקות נוספות.
  7. אם רוצים, מטפטפים על המאפים מעט דבש לאחר שהם מתקררים.