באדיבות חברת "מעדנות".

מרכיבים (12 יחידות)

  • 900 גרם בצק עלים מרודד, מופשר
  • 1/2 כוס (60 גרם) אבקת סוכר

למילוי
  • 3 כפות שמן זית
  • 4 בצלים גדולים, קצוצים
  • 1/2 ק"ג חזה עוף, טחון
  • 1/2 כוס (50 גרם) שקדים טחונים
  • 2 כפות (26 גרם) סוכר
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/2 כפית מלח

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים את הבצל עד הזהבה.
  3. מוסיפים את העוף, מפוררים עם מזלג ומטגנים תוך בחישה מתמדת עד שהוא מוכן. מוסיפים את שאר מרכיבי המילוי ומערבבים. מצננים.
  4. פורשים את בצק העלים על משטח עבודה וחותכים ממנו 24 מלבנים בגודל 7X10 ס"מ.
  5. מניחים במרכז מחצית מהמלבנים 2 כפות מהמלית. מכסים במלבן בצק נוסף ומהדקים בקצוות.
  6. מפזרים על המאפים אבקת סוכר ואופים 20 דקות. מעלים את טמפרטורת התנור ל-220 מעלות ואופים כ- 3 דקות נוספות, עד שהמאפים משחימים.