באדיבות חברת "מעדנות".
מרכיבים (12 יחידות)
- 900 גרם בצק עלים מרודד, מופשר
- 1/2 כוס (60 גרם) אבקת סוכר
- 3 כפות שמן זית
- 4 בצלים גדולים, קצוצים
- 1/2 ק"ג חזה עוף, טחון
- 1/2 כוס (50 גרם) שקדים טחונים
- 2 כפות (26 גרם) סוכר
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/4 כפית אגוז מוסקט
- 1/2 כפית קינמון
- 1/2 כפית מלח
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים את הבצל עד הזהבה.
- מוסיפים את העוף, מפוררים עם מזלג ומטגנים תוך בחישה מתמדת עד שהוא מוכן. מוסיפים את שאר מרכיבי המילוי ומערבבים. מצננים.
- פורשים את בצק העלים על משטח עבודה וחותכים ממנו 24 מלבנים בגודל 7X10 ס"מ.
- מניחים במרכז מחצית מהמלבנים 2 כפות מהמלית. מכסים במלבן בצק נוסף ומהדקים בקצוות.
- מפזרים על המאפים אבקת סוכר ואופים 20 דקות. מעלים את טמפרטורת התנור ל-220 מעלות ואופים כ- 3 דקות נוספות, עד שהמאפים משחימים.