באדיבות מעדניית "תאוות בשרים"
בתל אביב.
מרכיבים (כ-8 מנות)
- 1 שוק טלה מפורק מהעצם וקשור (בקשו זאת מהקצב) במשקל 3-2.5 ק"ג
- כ-1/2 1 ק"ג תפוחי אדמה קטנים
- 1 צרור בזיליקום
- 1 צרור פטרוזיליה
- קליפה מגוררת מלימון אחד
- 1/2 כוס שמן זית
- 7 שיני שום שלמות
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-250 מעלות.
- טוחנים את כל מרכיבי הרוטב במעבד מזון לתערובת אחידה.
- מורחים את השוק בנדיבות ברוטב. מורחים את תפוחי האדמה ברוטב שנשאר.
- משמנים את תבנית התנור ומניחים בה את השוק ואת תפוחי האדמה.
- צולים 20 דקות. מורידים את טמפרטורת התנור ל-180 מעלות וממשיכים בצלייה עוד שעה וחצי.