באדיבות מעדניית "תאוות בשרים" בתל אביב.

מרכיבים (כ-8 מנות)

  • 1 שוק טלה מפורק מהעצם וקשור (בקשו זאת מהקצב) במשקל 3-2.5 ק"ג
  • כ-1/2 1 ק"ג תפוחי אדמה קטנים

לרוטב
  • 1 צרור בזיליקום
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • קליפה מגוררת מלימון אחד
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 7 שיני שום שלמות

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-250 מעלות.
  2. טוחנים את כל מרכיבי הרוטב במעבד מזון לתערובת אחידה.
  3. מורחים את השוק בנדיבות ברוטב. מורחים את תפוחי האדמה ברוטב שנשאר.
  4. משמנים את תבנית התנור ומניחים בה את השוק ואת תפוחי האדמה.
  5. צולים 20 דקות. מורידים את טמפרטורת התנור ל-180 מעלות וממשיכים בצלייה עוד שעה וחצי.