הטבריינים הוותיקים, שחיים בעיר זה דורות, נוהגים להגיש את המנה בארוחת הצהריים ביום החג. לסמבוסק סוגים שונים של מילוי, וכאן נביא שניים מהם: מילוי בשר ומילוי חומוס. כמות הבצק מספיקה לשני סוגי המילוי. המתכון הוא של נעמי בדרי מטבריה.
מרכיבים
למילוי הבשר- 2 בצלים קצוצים
- 1/3 כוס שמן
- 250 גרם בשר בקר טחון
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- חופן צנוברים קלויים
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור טחון
- 4 בצלים קצוצים
- 1/2 כוס שמן
- 2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים (אפשר גם מקופסת שימורים)
- 1 כפית גדושה מלח
- 1 כפית פלפל שחור טחון
- 1 כף כמון
- 1 ק"ג קמח
- 1 כף שמרים יבשים
- 1 כפית מלח
- 1 כפית סוכר
- 1 כוס שמן
- 2 כוסות מים (טיפ של שרה סופר מחיפה: אם ממלאים את הבצק בחומוס, כדאי להשתמש במים שבהם בושלו הגרגירים)
- שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה
מילוי הבשר- מחממים במחבת את השמן ומטגנים את הבצל הקצוץ עד שהוא הופך לרך ושקוף.
- מוסיפים למחבת את הבשר הטחון וממשיכים לטגן תוך ערבוב עד שהבשר משנה את צבעו.
- מוסיפים את הפטרוזיליה, הצנוברים והתבלינים וממשיכים לטגן תוך ערבוב עוד 3 דקות.
- מחממים במחבת את השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה יפה. מורידים מהאש.
- מעבדים קצרות את החומוס במעבד מזון – כך שהוא ייקצץ לחתיכות קטנות, אך לא יהפוך לעיסה.
- לשים יחד את החומוס הקצוץ, הבצל המטוגן והתבלינים.
- מערבבים את הקמח והשמרים. מוסיפים את המלח והסוכר ומערבבים שוב. מוסיפים את השמן והמים ולשים לבצק חלק ונוח לעבודה. אפשר לבצע את כל התהליך במיקסר עם וו לישה.
- נותנים לבצק לנוח 15-10 דקות, אך לא יותר – אנחנו לא רוצים שיתפח.
- קורצים מהבצק פיסה בגודל של קלמנטינה. משטחים אותה בכף היד, מניחים בה מהמילוי וסוגרים לכדור. רצוי שהבצק יהיה כמה שיותר דק. יוצרים כך כדורים ממולאים משאר הבצק.
- מטגנים את הכדורים בשמן עמוק חם, אבל לא חם מדי - כדי שהבצק לא ישחים מבחוץ לפני שיהיה עשוי מבפנים.