מרכיבים

  • תבנית בגודל 30X30 ס"מ
  • 3 ביצים
  • 100 גרם חמאה, מומסת
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר חום
  • 1 כוס (360 גרם) גרם דבש
  • 1 כוס קפה שחור חם, מסונן
  • 3 כוסות (420 גרם) קמח
  • 1 כפית (5 גרם) אבקת אפייה
  • 1 כפית (5 גרם) סודה לשתייה
  • 1/2 כוס קוביות תפוחים בגודל 1/2 ס"מ
  • 1/2 כוס תמרים יבשים, חתוכים לקוביות בגודל 1/2 ס"מ
  • אפשרות: 1/2 כפית קינמון, 1/2 כפית ג'ינגר מיובש טחון ו-1/2 כפית ציפורן
  • לקישוט: 3 כפות שקדים פרוסים

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית, מקמחים אותה ומנערים את עודפי הקמח.
  2. שמים בקערה את הביצים, החמאה, הסוכר והדבש ומערבבים היטב. מוסיפים את הקפה המסונן, מערבבים לעיסה ומניחים בצד 5 דקות.
  3. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, אבקת האפייה והסודה לשתייה. מוסיפים לקערת העיסה תוך ערבוב וממשיכים לערבב עד שמתקבל בצק אחיד. מוסיפים את התפוחים, התמרים והתבלינים (אם רוצים) ומערבבים עד שהם נטמעים בבצק.
  4. יוצקים את הבצק לתבנית ומפזרים על פניו באופן שווה את השקדים.
  5. אופים במרכז התנור כ-45 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. מוציאים מהתנור ומצננים.
  6. חותכים לריבועים ומגישים.
  7. אפשר לשמור את העוגה 4-3 ימים בטמפרטורת החדר, ואפשר גם להקפיא אותה, בכלי אטום, עד 3 שבועות.

סוד ההצלחה של העוגה

  • לא כדאי לערבב יותר מדי בשלב הוספת הקמח אלא רק עד שהוא נבלע בעיסה - כך העוגה תהיה רכה יותר.