מרכיבים

  • 1 סלק בינוני (כ-200 גרם)
  • 1 שן שום
  • 10 עלי בזיליקום
  • 3 כפות שמן זית
  • 60 גרם (כ-1/2 כוס) גרעיני דלעת
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן הכנה

  1. מבשלים את הסלק במשך כשעה במים רותחים (חשוב לבשל אותו עם הקליפה, כדי שטעמו לא ייעלם בבישול).
  2. מצננים לטמפרטורת החדר ומקלפים.
  3. שמים את הסלק עם שאר המרכיבים במעבד מזון ומרסקים לרוטב בעל מרקם גס. טועמים ומתקנים תיבול.
  4. שומרים במקרר.

  • מרילין איילון היא בעלת הבלוג Ma Blogeria ומחברת הספר "שבוע במטבח של מרילין" בהוצאת מייזליק ספרים