שילוב מדהים של טעמים - ותראו איזה מתכון קצר! אני מתכננת להגיש את הפסטו הזה בערב החג לצד קרקרים או אפילו פרוסות חלה קלויות.
מרכיבים
- 1 סלק בינוני (כ-200 גרם)
- 1 שן שום
- 10 עלי בזיליקום
- 3 כפות שמן זית
- 60 גרם (כ-1/2 כוס) גרעיני דלעת
- מלח
- פלפל שחור
אופן הכנה
- מבשלים את הסלק במשך כשעה במים רותחים (חשוב לבשל אותו עם הקליפה, כדי שטעמו לא ייעלם בבישול).
- מצננים לטמפרטורת החדר ומקלפים.
- שמים את הסלק עם שאר המרכיבים במעבד מזון ומרסקים לרוטב בעל מרקם גס. טועמים ומתקנים תיבול.
- שומרים במקרר.
- מרילין איילון היא בעלת הבלוג Ma Blogeria
ומחברת הספר "שבוע במטבח של מרילין" בהוצאת מייזליק ספרים