מרכיבים
לפריקסה
- 1 ק"ג קמח
- 30 גרם שמרים
- 1 כפית מלח
- 1 כפית סוכר
- 2 כוסות מים
- טונה טרייה 100 גרם
- 1 כף לימונים כבושים
- 1 כף זיתי קלמטה
- 1 תפו"א מבושל
- 1 מלפפון חמוץ
- 1 ביצה קשה
- 1 כף אריסה
- צרור בצל ירוק
אופן ההכנה
- מערבבים את כל החומרים ומתפיחים כ-40 דקות.
- יוצרים מהבצק לחמניות ומתפיחים שוב.
- מטגנים בשמן עמוק עד להזהבה.
- חותכים את מרכיבי המילוי.
- פוצחים את הפריקסה באמצע ומתחילים לסדר בפנים את כל המרכיבים, ממליחים ומפלפלים.